Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, kort og foto vejdirektoratet, torsdag den 14. oktober

Det længe nærede ønske om at få sikret krydset Bjerrumvej-Hovedvej 11, går nu i opfyldelse.

Indenfor de næste to år vil krydset blive sikret med lyssignal, så de bløde trafikanter, der skal fra Ribe til Vadehavet og omvendt, skal aktivere lyssignalet, så de kan krydse vejen for grønt lys og dermed stoppe trafikken på selve hovedvejen.

Også den venstresvingbane, der er på hovedvejen, bliver reguleret separat.

Forligskredsen bag det store trafikforlig har fundet de 8 millioner kroner, som projektet er anslået at ville koste, og i forligsteksten står, at tidshorisonten for udførelsen af projektet er to år fra bevillingen er givet. Der skal erhverves jord til projektet vest for hovedvejen for ikke at berøre Hovedengen øst for hovedvejen, og tidshorisonten for projektet afhænger bl.a. af, hvornår den fornødne jod kan erhverves.

Det burde ikke være det store problem, idet ejerne af Bjerrumgård, der har jorden, Søren Dahl og Vibeke Bjerrum, tidligere under den langstrakte sag har tilkendegivet, at de godt vil afstå jord til projektet.

Det er ikke mindst beboere langs Bjerrumvej med Peter Laursen og Søren Dahl i spidsen, der har kæmpet for sikringen af krydset bl.a. af hensyn til de børn, der skal krydse hovedvejen på vej til og fra skole og fritidsaktiviteter i byen. Også Lokalråd Ribe Midt har været meget engageret, og lokalrådet har adskillige gange fået politikere ud for at se på forholdene. Der er meget tæt trafik på hovedvejen, og der køres ofte stærkt. I projektforslaget indgår også, at hastigheden i krydset skal sættes ned til 70 kilometer i timen mod de nuværende 80.

I hele sagsforløbet har det også været undersøgt, om det var muligt at lave en tunnel under hovedvejen. Men det er både en praktisk svær løsning og meget dyr. En tunnel vil anslået koste omkring 30 millioner kroner.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Hans Christian Schmidt.

Folketingsmedlem Hans Chr. Schmidt (V), der har været en af de politikere, der kæmpede for at få pengene, glæder sig meget over, at projektet kan gennemføres.

– Det er på høje tid, der sker noget. Det handler om sikkerhed for de bløde trafikanter og ikke mindst børnene.

– Det er på høje tid, at projektet nu kan gennemføres, siger Hans Chr. Schmidt.

 

Annonce