Tekst Hasse Jørgensen, foto privat. Mandag den 5. november

100 året for afslutningen på 1. verdenskrig bliver ikke kun markeret med ringning med kirkeklokker og kransenedlægning i Ribe. Men en udstilling på biblioteket i Ribe vil også markere den våbenhvile, der trådte i kraft den 11. november klokken 11 for 100 år siden.

Esbjerg Fredsbevægelse har lavet udstillingen om 1. Verdenskrig. En utrolig grusom krig, hvor mennesker blev sat til at storme maskingeværer. Op mod 19 millioner døde i kamp, af sult og sygdom. Europa blev forarmet af krigen.

Udstillingen består af 22 plancher med et eller flere fotografier på hver planche, og udstillingen vil kunne ses i en måned i Ribe.

Esbjerg Fredsbevægelse blev stiftet i 1980, og formålet er at fjerne alle de våben, der ikke er nødvendige for opretholdelse af lov og orden, at undgå, forebygge og stoppe konflikter og arbejde for, at alle internationale aftaler om nedrustning skal overholdes og styrkes.

Esbjerg Fredsbevægelse fortæller også om, hvad der efter 1. verdenskrig er gjort for at undgå krig, og hvad der i høj grad er drivkraften bag krige. Desuden kommer fredsbevægelsen også ind på, hvad der skal til for at undgå en 3. verdenskrig.