Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, foto Alberte Maimburg, torsdag den 25. november

Nu nærmer julen sig, og snart står Ribe i julens tegn, hvor juleboderne på Torvet er med til at give julestemning.

Og en af boderne er i den kommende weekend helt speciel, for her åbner familien Maimburg en pandekage- og kakao bod, hvor hele overskuddet ved salget af de lækre varer går til børnehjemmet på Mfangano Island i Afrika.

Alberte Maimburg besøgte i 2017 børnehjemmet, og hun startede dermed et projekt for at hjælpe hjemmet bl.a. ved at holde støttekoncerter og flere andre arrangementer. Et projekt, der efterhånden har inddraget hele familien.

– Og derfor åbner vi en lille pandekage- og kakao bod i julehytterne på Torvet, hvor folk i den kommende weekend kan besøge boden. Fredag har vi åbent fra klokken 12 til 17,30, og lørdag og søndag er det fra klokken 10 til 16. Hele overskuddet går naturligvis til børnehjemmet, som oven på nedlukningen på grund af Corona har brug for en ekstra hånd for at lette hverdagen, fortæller Isabella Maimburg og fortsætter:

– I Danmark går det heldigvis forholdsvist godt med vaccinationerne, men i Kenya er mindre end 6% af befolkningen vaccineret, og Corona er derfor stadig en enorm usikkerhed. Det mærker de også på børnehjemmet. Du har derfor en god og lækker mulighed for at dele lidt ud af juleglæden og bidrage til en julegave til alle børnene på børnehjemmet på Mfangano Island.

De projekter, familien Maimburg har gennemført, har allerede nu givet så mange penge, at børnehjemmet har kunnet bygge et køkken, så personalet ikke længere skal lave mad til de 150 børn på hjemmet over bål, ligesom der har været råd til at købe en bil, så personalet kan køre børnene til hospitalet, hvis de bliver syge.

– Vi glæder os til at åbne boden og håber på folks støtte, da vi ved, hvor stor en forskel det gør, siger Isabella Maimburg.

Annonce