Tekst og foto Hasse Jørgensen, fredag den 21. februar 2025
Ribe er en by med mange forskellige foreninger, og en af dem er det agtværdige selskab, Klipfiskelauget Dronning Dagmar ud i Ribe. Et laug, der netop har bestået i 40 år, og jubilæet blev fejret på behørig vis fredag aften på Hotel Ribe.
Formålet med klipfiskelauget var at danne en forening, hvor man kunne mødes om den gode spise klipfisk, der i sin subsistens er tørret og saltet torsk. Navnet klipfisk kommer af, at fisken oprindeligt blev lagt ud til rørre på klipperne i Norge. I dag er Norge, Færøerne og Island de største producenter af klipfisk.
Klipfiskelauget Dronning Dagmar ud i Ribe blev etableret af daværende formand for Ribe Håndværker og Industriforening, Sv. Bernhard Sørensen, daværende turistchef Jørgen Andersen, daværende erhvervschef Erik Davidsen Jensen og redaktør Hasse Jørgensen.
Traditionen med at spise klipfisk holdes stadig i hævd et par gange om året, hvor der ud over spisningen er selskabeligt samvær.
Da foreningen blev stiftet, blev Sv. Bernhard Sørensen valgt som oldermand, og efter hans død overtog ungdomskonsulent Markus Jessen posten. Han blev afløst af tidligere bankdirektør Jens Henriksen, der fortsat bestrider det vigtige hverv.

Det agtværdige selskab samlet om klipfisken