Tekst: Johnny Tauman   Foto: Inge-Lis og Kent
17. september 2023

Da Inge-Lis Kyllesbæk Andersen og Kent Tobiasen stævnede ud fra Bagenkop i båden Martha, var målet at nå så langt ned i Frankrig som muligt. Det indbefattede, at de skulle sluses op og ned i bjergryggen Ardennerne.

Syd for Paris

Da RYK IND RIBE fik kontakt med den tidligere Ribe-dreng, var de omkring 100 km syd for Paris – målet er til foråret at sejle videre til Marseilles og derfra videre til Bordeaux.
Inden længe vil parret lægge båden op til vinteropbevaring!

Kent er opvokset i Ribe

Kent er i dag 62 år og søn af ejendomsmægler Marius Tobiasen. Han er vokset op i Øster Vedsted og Ribe, hvor han dels gik skole på Valdemarskolen og Ribe Katedralskole.
Kent er tvillingebror med Tobias Tobiasen, der ingeniør i København og Claus Tobiasen, ingeniør og Ribe Ju-Jutsu.
Kent Tobiasen er cand. Scient. i eksperimentel cellebiologi og gymnasielektor.

Inge-Lis stammer fra Køge

Inge-Lis: er 64 og stammer fra Køge. Hun er uddannet dyrlæge fra Landbohøjskolen.

Simpelt køkken med to vinglas

– Martha er den mindste båd, vi har set på floderne og kanalerne, fortæller Inge-Lis og tilføjer: – Vi lever småt og godt. Parrets køkkenfaciliteter består af en Trangia, et par tallerkner og to vinglas.
Der er flere fordele ved en lille båd. Den er nem at håndtere i havne og sluser. Bådtypen er en Diana 21 produceret af Bjarne Kiholm: – Den giver glæde ved at rejse langsomt og dermed give muligheder for at opleve landene indefra, forklarer Inge-Lis og oplyser: – I modsætning til de store både, vi møder på vores vej, er vi udenfor i al slags vejr.

Diana 21 i konfirmationsgave

Men hvorfor nu en Diana 21 båd? Kent fortæller: – Sejlerglæden blev tændt hos mig, da Tobias og jeg fik en Diana 21 i konfirmationsgave (samme bådtype, som den vi sejler i.
Som dreng sejlede Kent Vadehavet tyndt fra Ribe til Fanø, Rømø og Mandø. Han havde fritidsjob hos Bjarne Kiholm, hvor han var arbejdsdreng og hjalp til med at støbe Diana 21.
Drengene blev store. Båden blev solgt, og Kent flyttede til Odense for at læse. Sejlerglæden fortsatte, men med sejlbåd fra Kerteminde.

Drømmen blev tændt

Under Corona nedlukningen dukkede den gamle båd (Diana nr. 2 fra Ribe bådcenter op i Den Blå Avis og drømmen om at sejle Diana 21 igen blev tændt.
– Vi fandt vores Diana 21 (Martha) på Fyn, lyder det fra Inge-Lis og Kent, som afsluttende siger: – Efter mange år på arbejdsmarkedet ville vi gerne skyde vores nye liv i gang med et eventyr.

Tak for beretningen!