Tekst og foto: René Jørgensen (mobilfotos)
18. maj 2024.

KEINSTEIN rocker Ribe

Klokken havde passeret 00.10 natten til lørdag. Med øregangene fyldt op med fed rock gik turen hjem.

HOLD DA OP – en aften og koncert på Café Valdemar, vi havde haft. Som forsanger Jacob Gassedal i et af numrene sang ” Sikke en fest vi har haft nu i nat” var beviset på, at 50% dansktop og 50% rock vælter alt og alle. Et særdeles medlevende publikum skabte en fest, der nærmest må sammenlignes med en reaktor nedsmeltning. Arme og ben fløj rundt i luften med en god gang headbanging, var beviset på god musik ikke ”bare” er en koncert. Nej, publikum var til KEINSTEIN, og de blev i den grad underholdt.

Mange fans følger bandet rundt i landet, og flere havde jeg mødt i Bramming 2. juledag til rock med KEINSTEIN. Blandt tilhørerne i går var Kate fra Vester Nebel. Kate har fulgt bandet de sidste tre år, og er stor fan. Så stor, at hun på den højre underarm har fået tatoveret bandets navn.

Restauratør Sabin Begic fra Café Valdemar, fortalte til RYK IND RIBE, at bandet faktisk have været faste indslag i haven til Tulipanfesten de sidste 7 – 8 år, og det er et modent publikum, der møder op hver gang.

Som aftenen skred frem, kom der flere unge i Tyrolertøj fra Tulibierfesten. Om de havde hørt dansktop-sangene hjemme hos deres bedsteforældre, vides ikke, men de kunne synge med, om det så var ”Den knaldrøde gummibåd”, krydret med lidt rock, eller ”Må man tage hunden med sig ind i himlen”. Jo der var stemning og der blev råbt højt indimellem. Det gav også nogle sjove kommentarer, som f.eks. det unge par, hvor kvinden råbte ”nu kommer gummibåden og manden råbte ” du skal gummi, skal du.

Humor og sjofle bemærkninger kan godt følges ad. En fest var det, og kan man klare mere rock, er KEINSTEIN at finde på Torvet i Gørding igen den 1. juni 2024. For øvrigt har bandet udsendt Tour planen for 2024.

Hvis ikke før, så skal KEINSTEIN høres igen på KOSMORAMA i Bramming 2. juledag.