Project Description

Tekst og arkivfoto Hasse Jørgensen, torsdag den 13. januar 2002

Planen var oprindeligt, at der igen i år skulle have været åbent hus på Ribe Katedralskole for at fortælle kommende studerende og deres forældre om skolen og dens mange muligheder og for, at studerende og forældre kunne se de fysiske rammer på Danmarks ældste skole.

Men sådan bliver det ikke. Når der torsdag den 27. januar og lørdag den 29. januar er orienteringsmøder om skolen og det kommende skoleår, foregår det virtuelt, som tilfældet også var sidste år på grund af Covid19.

– Af sikkerhedshensyn lukker vi ikke skolen op. Vi holder virtuelle møder, hvor deltagerne skal melde sig til. Det gjorde vi også sidste år, og det fungerede udmærket. Man melder sig til på skolens hjemmeside, får et link og et tidsrum på en halv time, og så kan man logge sig på, fortæller rektor Kristian Bennike.

Mødet foregår med en studievejleder, undervisere og nuværende elever, og de kommende studerende og deres forældre kan så stille alle de spørgsmål, de vil.

– Det fungerede godt sidste år. Mit indtryk er, at deltagerne føler sig godt behandlet, når de får en halv time, så det gør vi igen i år. Allerede før jul fik vi en opfordring fra ministeriet om at undgå åbent hus-arrangementer, fortæller rektor.

Har i været hårdt ramt af Covid19?

– Det er jo en politisk beslutning, at skoler og uddannelsesinstitutioner skal være åbne, og da vi startede efter årsskiftet, var vi hårdt ramt. Det er klinget lidt af nu. De elever der er smittede eller har været i nærkontakt med smittede, er hjemme og får virtuel undervisning.  Og er der en klasse, hvor der er rigtig mange smittede, kan vi også sende alle hjem og overgå til virtuel undervisning. Men ellers har vi i lang tid været forskånet for mange smittede, men Covid19 har bestemt ikke sluppet sit tag, siger Kristian Bennike.

Ansøgningsfristen til en start i det nye skoleår efter sommerferien er i marts, og sidste år havde skolen en pæn fremgang i ansøgertallet på trods af en ellers vigende tendens i det syd- og sønderjyske.

– De fremgang er vi rigtig glade for og håber også på en godt ansøgertal i år, for det er jo det, det drejer sig om. Nu glæder vi os til det virtuelle åbne hus og håber, det går godt, lyder det fra rektor.

De virtuelle møder finder sted torsdag den 27. januar fra klokken 17 til 21 og igen lørdag den 29. januar klokken 10-14. Begge dage kan man melde sig til indenfor de givne tidsrammer på hjemmesiden www.ribekatedralskole.dk

Efter sommerferien sidste år startede i alt 290 elever på katedralskolen. De fordelte sig med 43 på HF, 125 på STX, 84 på HHX, 24 på HTX og 14 på EUD.

Annonce