Tekst & Foto: Johnny Tauman
7. juli 2024

Jollen Ella skulle egentlig have været med Karen af Mandø på lørdag, når der sejles til Mandø for at deltage i øens festligheder på Mandødagen, men sådan skulle det ikke gå. – Ella er færdigbygget, men har endnu ikke været i vand, så derfor vil vi ikke tage udfordringen op på nuværende tidspunkt, forklarer oldermand Preben Glud.

Karen af Mandø skulle have deltaget i et arrangement i Hvide Sande, men grundet dårligt vejr blev denne sejlads aflyst.

To arrangementer til Mandødagen

Nu gælder det så Mandødagen, hvor der er planlagt to arrangementer. – Steffen Steffensen vil holde et mindre oplæg / foredrag om Karen af Mandø i klitterne, mens der i den gamle redningsstation vil være en foto-præsentation på skærm omhandlende de mange facetter i restaureringen af Karen af Mandø, lyder fra Preben Glud, der kan afsløre, at der kommer en ny fotoudstilling i Toldboden med fernisering 2. august.

Karen skal på værft i efteråret

Ribe Træskibslaug har besluttet, at Karen af Mandø skal transporteres til værftet på Industrivej i efteråret, hvor man har gjort plads til, at skibet kan komme indendørs. – Vi vil benytte vinteren til nødvendige vedligeholdelsesopgaver, siger Preben Glud til RYK IND RIBE og håber i samme ånderag, at flere vil have lyst til at give en håndværksmæssig hånd med.