Tekst og foto: Johnny Tauman
8. august 2018

En unik placering – vi taler om beliggenhed – beliggenhed – beliggenhed – i en håndværksmæssig god stand med få ødelagte tapeter på trappeopgang. Med en begrænset investering kan ejendommen blive funktionel, så den kan indgå i en alternativ praksis ved Kammerslusen.
Vi taler om den hvid malede, tidligere slusemesterbolig på nordsiden af åløbet.
RYK IND  har besøgt ejendommen med formand for Kanalstiens beboere, Kjeld Andreasen.

Salgssted for kaffe, læskedrikke og is?

Med en udskiftning af den nuværende terrasse vil det være muligt at anvende det store mødelokale på stueplan til et salgssted for kaffe, læskedrikke og is – noget som er efterspurgt af de mange turister, som besøger Kammerslusen. Driftsform og -aftale skal naturligvis være skruet sådan sammen, at det ikke bliver tale om et kortvarigt bekendtskab i nogle få sommermåneder.
Når man kigger rundt i mødelokalet, kan man se mange opslag, som viser, at der arbejdes med at skabe liv i slusemesterboligen. Måske kunne der også være base for børnegruppers besøg.
Fra stueplan er der en flot udsigt til såvel slusen som Nationalparkens skib – og med ejendomshandler sprog: kun et lille stenkast fra vandet. Den store græsplæne foran boligen har bænke-/borde og savner kun parasollerne.

Fremragende udsigt fra 1. sal

Slusemesterboligen har også en 1. sal – ”Den kunne måske i perioder udlejes til kunstnere, grafikere, arkitekter etc.,” fortæller Kjeld Andreasen. Og hvor udsigten var flot i stueplan er flot, så er den fremragende på første sal, hvor man kommer over digekronen og kan lade sig inspirere af Vadehavet og det varierende lys over Nationalparken.
RYK IND kan kun bifalde, at tankerne om Slusemesterboligen bliver realiseret – boligen er ejet af Esbjerg Kommune.