Tekst & Foto: Johnny Tauman
13. maj 2023

To udebanesejre i pokalturneringen giver ro på bagsmækken i såvel Ribe-Esbjerg HH og KIF: Kolding.
Efter (16-16) ved pausen slog REHH i Vejlby Risskov Hallen hjemmeholdet IK Skovbakken med (34-38). Det blev en tæt affære, hvor LIGA-holdet alligevel fik sig sejrrigt ud og er klar til 1/8 finalen. Men god modstand af IK SKovbakken, der sluttede på 10. pladsen i 1. division.
I Tønderhallen blev TM Tønder besejret af KIF Kolding med (21-28) efter en pausestilling på (11-12). KIF Kolding lod 3. målmand Rasmus Døssing vogte målet i hele kampen – og han gjorde det godt. Siden kampen i Blue Water DOKKEN, hvor Ribe-Esbjerg HH som bekendt sejrede med (28-26) , er han vokset med opgaven. Og så har KIF Kolding jo også Magnus Brandbyge, som indtager 2. pladsen på listen over bedste målmænd i herreligaen,

Sidste puljekamp og lodtrækning

Søndag kl. 18:00 afvikles de sidste puljekampe – og for Ribe-Esbjerg HH er det kun æren at spille for, da holdet er sikret en tredje plads efter de to uafgjorte kampe mod Aalborg Håndbold og sejren over KIF Kolding.
Det mest spændende bliver lodtrækningen til 1/8 finalerne i Santander Cup. Lodtrækningen kan overværes på TV, idet den vil foregå i forbindelse med kampen mellem Skanderborg-Aarhus Håndbold og Fredericia Håndbold.
RYK IND RIBE tror på en smal sejr til KF Kolding, som på hjemmebane MÅ SKULLE VISE, at den flotte femte plads i grundspillet også kan kaste den første sejr i slutspillet af sig – (28-27).