Kære Udlændige og integrationsminister Inger Støjberg.

Hjem/Artikler/Kære Udlændige og integrationsminister Inger Støjberg.

Annonce

Project Description

Tekst og foto: René Jørgensen
25. marts 2019.

Kære Udlændige og integrationsminister Inger Støjberg.

Sådan starter et brev fra Adel Mohamed Abdrin, en statsløs palæstinenser, som kom til Danmark i september 2014 med kone og fem børn, tre piger og to drenge. De store søskende er i skole og i gang med at lære det land at kende, som de er i.  Kun den mindste søn er hjemme fra børnehaven, og under mit besøg i familiens meget lille lejlighed, eller to små værelser, viser den mindste dreng at han kan håndtere spillene på mobiltelefonen, ganske som de danske børn i hans alder og stoltheden lyser da også ud af de store brune øjne.

Som tidligere skrevet var der i dag et planlagt besøg på Asylcenter Syd i Hviding, hvor Inger Støjberg (V) og Karina Adsbøl (DF) deltog sammen med borgmestrene Henrik Frandsen (V) Tønder Kommune og Jesper Frost Rasmussen(V) fra Esbjerg Kommune.

De to travle borgmestre deltog dog ikke i rundvisning, da de havde flere møder der skulle nås.

I mødet og rundvisningen var der flere ansatte fra Udlændinge- og Integrationsministeriets departement, to personer fra Udlændingestyrelsen, samt flere politifolk og Politiets Efterretningstjeneste.

Mødet startede med en grundig gennemgang af driften på centret, hvorefter rundturen startede, og der blev både hilst på beboere, og de ansatte i både administrationskontoret, centrets køkken, jobcenteret. Inger Støjberg fik et et godt indtryk af centeret i Hviding, og mente det var et meget veldrevet center.

Under delegationens besøg ankom der 40 nye beboere til centret,20 fra Sandholmlejren og de sidste 20 fra forskellige steder i Nordjylland, men der var også 20 der skulle forlade centret. Nogen kommer og nogen rejser, sådan er livet på centret.

Tilbage til brevet fra Adel Mohamed Abdrin. I brevet til Inger Støjberg skrives der, at siden ankomsten i 2014 har han været til 3 samtaler hos Udlængestyrelsen. Efter flere måneders ventetid kom det første afslag. Senere blev asylsagen overført til Flygtningenævnet, hvor fra der igen kom et afslag på asyl i april 2016.

Efter næsten to år på et udrejsecenter, blev asylsagen genåbnet, Adel Mohamed Abdrin havde underskrevet en medvirkens-erklæring, men Egypten, Libyen og Palæstina ville ikke tage mod familien. Derfor blev asylsagen genåbnet og i februar i år var der en ny samtale, og det er den familien venter svar på. Brevet afsluttes med en forhåbning om, at Inger Støjberg vil undersøge asylsagen når hun får tid.

Efter nogle timer på centret går turen videre for den travle minister, der forlod stedet med et positivt indtryk af et veldreven center.

Annonce