Tekst Hasse Jørgensen, torsdag den 11. april 2024

Med mere end 30 registrerede samlivsformer i Danmark, kan der være mange hensyn at tage, hvis man vil sikre partner, børn eller andre i en arvesag. Der kan være hensyn til børn, både dine, mine og fælles børn. Der kan være hensyn til ægtefælle eller familie i det hele taget, og selv med et juridisk bindende ægteskab kan der være problemer, når en eventuel arv skal fordeles.

Alt det bliver der rådgivet om den 2. maj klokken 18, hvor Jura Danmark ikke alene vil gennemgå reglerne for arv og testamenter men samtidig serverer en middag for deltagerne. Det foregår på Hotel Ribe, Sønderportsgade 22, Ribe.

Jurist Mette Schultz-Petersen, der har holdt adskillige foredrag om emnerne, fortæller at mange ofte bliver overraskede over hvor mange regler og hensyn, der er at tage, og hun peger samtidig på, at en fremtids fuldmagt kan være et særdeles nyttigt redskab i tilfælde af, at en person ikke længere selv er i stand til at varetage egne interesser.

Med en fremtids fuldmagt overgiver man retten til at disponere på ens egne vegne til en eller flere udvalgte personer i det tilfælde, at man ikke selv længere kan disponere. Det kan være på grund af sygdom, ulykke, alderdom eller andre ting. Hvis ikke der er lavet en fremtids fuldmagt, er det Familieretshuset, der udpeger en værge.

Billetter kan du få ved at klikke her