Tekst og foto Hasse Jørgensen, fredag den 6. september

Mens sommervejret har tag i os trods det, at vi er nået ind i den første efterårsmåned og temperaturen midt på dagen nærmer sig de 30 grader, er det tid t tænke på julen. Tænk på, at der er kun lige godt fire måneder til den store højtid.

Og selv om det er de færreste, der allerede nu tænker på julen, er der et sted, hvor man er godt i gang: Ribe Bryghus.

Her er de 8000 første flasker af juleøllet Peters Jul kommet på tanke, hvor det nu står og kører for at blive klar til julehandlens. Brygmester Lars Nielsen regner med, at Peters Jul kommer i handlen i uge 42, altså midt i oktober.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Lars Nielsen måtte brygge juleøl i op mod 30 graders varme.

Der er tale om den samme juleøl, som bryggeriet har sendt på gaden i en halv snes år. De ter en ikke så sød juleøl med kardemomme, hyldeblomstsaft, lyng, appelsin og en 23 år gammel Ron Sacapa rom.

– Men jeg må indrømme, at det er en lidt speciel fornemmelse at stå i op mod 30 grader og så skal tænke på jul og julebryg, siger Lars Nielsen mens juleøllet i tankene nu venter på at få den helt rigtige smag.