Project Description

Tekst, Collage & Foto: Johnny Tauman
23. november 2021

– Hallooooo, lød det søvndrukkent fra julemandens mund, da RYK IND RIBE vovede pelsen og ringede ham op på mobilen: – Hvem ringer og forstyrrer? Jeg skal sove tre gange endnu, før børnene skal vække mig på Torvet på fredag kl. 16:30.

Efter en lidt vævende indledning kom der gang i den gamle julemand, som slog fast: – Julen kom altså først, og derfor håber jeg på mange mennesker på Torvet samme dag, hvor der er Black Friday.

Grundet smittefare og Covid 19 er alle indendørs arrangementer hidtil aflyst, så fredag bliver første dag, hvor julemanden skal have sin dragt på i 2021: – Den er syet ved Maren Garn i Dagmarsgade – og kan ikke vaskes, men må derimod sendes til et renseri, forklarede julemanden, der husker, at den værste plet engang skyldtes varm stearin.

Julemanden, der for øvrigt bor på GRANVEJ i Hviding, har for længst fået sin tredje vaccination mod Covid, så han frygter ikke mødet med børnene: – Karamellerne er købt – og så vil byens anden julemand – Niels Peter Madsen – sammen forsøge at vække mig fra en dyb søvn på første sal på Hotel Dagmar.

Og nu må vi så slutte for denne gang – søvnen venter.

Klokken er fem minutter i tolv. Forberedelserne er ved at være på plads – selv stjernen på Borgertårnet, lyder det med tilfredshed i stemmen fra julemanden

Annonce