Project Description

Tekst og fotos Hasse Jørgensen, lørdag den 6. august 2022

Mens det danske sommervejr veksler mellem varme og køligere dage og gæsterne hygger sig på Ribe Bryghus og i den tilstødende have, er man på bryghuset allerede i gang med at spekulere i julen.

I dag, lørdag, sætter personalet den første julebryg i gang, og efter otte uger er drikken klar til at blive tappet på flasker og sendt i handlen som Peters Jul.

Ikke færre end 12 liter rigtig god rom med navnet Zacapo skal sammen med de øvrige ingredienser give 4.000 liter god juleøl.

– Sidste år løb vi tør for juleøl midt i december, og det sker ikke igen, slår brygmester Lars Nielsen fast med overbevisning i stemmen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Der hygges i haven bag den gamle remise

Og mens julebryggen således er i gang, kommer der også en flaske med en ny etikette på markedet. Det bliver Everten, og etiketten er tegnet af den lokale kunstner Bernd Hobom i anledning af everten Johanne Dans 50-års jubilæum senere på sommeren.

Etiketten er behørigt godkendt af rederiets J. Lauritsen, som i sin tid skænkede everten til Ribe, hvor den som bekendt ligger ved Skibbroen som symbol på Ribes tidligere betydning som havneby.

– Men det er ikke en ny øl, vi lancerer. Indholdet i flaskerne er den kendte Vadehavsbryg, og det står også på etiketterne. Men vi vil gerne være med til at markere jubilæet, da vi fik en opfordring til det, fortæller Lars Nielsen.

Der sker i det hele tage meget på bryggeriet de kommende måneder. Allerede den 13. august kommer der 60 gamle og nye Mercedes Benz biler og gør holdt ved bryggeriet. Det er medlemmer af den danske Mercedes Benz forening, der har træf og som i den forbindelse lægger vejen forbi den gamle togremise i Ribe, der som bekendt rummer bryggeriet.

Den 24. september bliver der musik med Steffen Schulz, og den 27. oktober kommer Rod Sinclair forbi, men det vender vi tilbage til, når vi kommer tættere på arrangementerne.

Flaskeøllet fås nu også på fade

Annonce