Ju-Jutsu Ribe tilbyder en god gang træning uden deltagerne skal i kamp

/Ju-Jutsu Ribe tilbyder en god gang træning uden deltagerne skal i kamp

Annonce

Ju-Jutsu Ribe tilbyder en god gang træning uden deltagerne skal i kamp 2019-03-15T09:50:35+00:00

Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, fredag den 15. marts.

Voldsomt ser det ud, når deltagerne slår og sparker mod hinanden, men der er faktisk tale om noget så fredeligt som en god gang fitness og konditionstræning.

Stedet er det nye lokale i Ribe Fritidscenter, hvor kampsportsforeningen Ju-Jutsu Ribe har fået til huse efter udvidelsen af Ribe Fritidscenter.

Med lokalet har Ribe Ju-Jutsu fået langt bedre træningsforhold til deres kampsport, men det har også givet mulighed for, at klubben har kunnet genoptage træningsformen fitness fight, som for så vidt ikke har noget med kampsporten at gøre, selv om den foregår i foreningens regi og nogle af slag og sparkene går igen begge steder.

Camilla Tobiasen til højre i gang med træningen.

– Men, som formand i Ju-Jutsu Ribe og instruktør Camilla Tobiasen forklarer, er der ingen fysisk kontakt mellem deltagerne i fitness fight.

– Når vi bruger sparkene og slagene fra kampsporten, er det mod puder, der holdes af makkeren. Ellers handler det om kredsløbstræning, styrke og cirkeltræning samt udstrækning, og det giver en rigtig god kondition.

– Man behøver således slet ikke at have nogle forudsætninger fra kampsporten for at kunne deltage, og man kan bare møde op til fitness fight, der foregår hver onsdag fra klokken 17.30 i fritidscentret. At nogle så har fået interesse for kampsporten efter at have været med i fitness fight, er en helt anden sag, siger Camilla Tobiasen.

Træningen er for både mænd og kvinder.

Fitness fight var på programmet i Ribe Ju-Jutsu for seks til syv år siden. Så gled det ud, men klubben har igen taget træningen op med succes. I dag er der 16 tilmeldte på holdet.

Og nok gælder det træning, men det handler også om at have det sjovt, og der er ingen tvivl om, at deltagerne denne sene eftermiddagstime onsdag hygger sig gevaldigt med træningen.

Sjippetovet bliver flittigt brugt.

Mens forårssolen skinner dejligt udenfor og oplyser det store, lyse træningslokale gennem panoramavinduerne, der giver en dejligt udsigt til det grønne område udenfor, ”okser” deltagerne med træningen ved hjælp af løb, spark, slag, håndvægte, armbøjninger, sjippetov, og hvad der nu ellers skal til.

Og det er tydeligt, at her kan alle være med.

Nogle er rigtig adrætte og hurtige, mens andre ikke er kommet så langt i træningen endnu, men der er plads til alle, og alle yder det, de kan på deres niveau.

Annonce