Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, tegningerne Arkitekttegnestuen Tauman, mandag den 19. juli

Efter års tovtrækkeri med myndighederne går anlægsgartner og entreprenør Jesper Rohr Jørgensen, Ribe, nu i gang med at bygge et nyt stort virksomhedskompleks på Nørremarken. Ikke som i første omgang planlagt ved Varde Hovedvej, hovedvej 11, men nybyggeriet bliver nu lavet ved Ole Rømers vej.

Her bygger Jesper Rohr Jørgensen 1000 kvadratmeter hal, værksted, administration og træningslokaler til medarbejderne, og byggeriet er sikret, så der er plads til udvidelse af firmaet fremover.

– Udvidelse af firmaet er ikke målet i sig selv, men når vi skal i gang med at bygge, så er det dumt ikke at bygge, så der også er plads til udvidelse, siger Jesper Rohr Jørgensen.

Som bekendt har Jesper Rohr Jørgensen som indehaver af JRJ Anlæg haft planer om at udvide virksomheden på den grund ved Varde Hovedvej nord for Ribe, som han for flere år siden købte. Kommunen gav i første omgang tilladelse til byggeriet. Den tilladelse blev anket og efter års strid med myndighederne om tilladelse til byggeriet, gav Jesper Rohr Jørgensen op og droppede planerne for byggeri ved hovedvejen.

I stedet bygger han nu ved Ole Rømers Veje på Nørremarken, og her starter gravearbejdet med det samme.

– Vi kommer til at grave på begge grunde. Det jord, vi graver af på Ole Rømers Vej, køres ud på grunden ved hovedvejen, og det sand, vi allerede har placeret på grunden ved hovedvejen, skal køres ind til byggepladsen ved Ole Rømers vej, fortæller Jesper Rohr Jørgensen.

– Men hvad sker der med ejendommen ved hovedvejen?

– Vi fjerner det sand, der er kørt ud på grunden og i stedet kører vi jord fra Ole Rømers Vej ud til grunden ved hovedvejen. Jorden bliver planeret, og der bliver sået græs i det.

– Hvad med bygningen?

– Den lader vi stå. Vi har tilbudt at bygge noget pænt der, men det ville man ikke have, og så er det sådan, det er, siger Jesper Rohr Jørgensen.

JRJ Anlæg beskæftiger i dag otte til ti medarbejdere, og de kan se frem til 1000 nye kvadratmeter at ”boltre” sig på på Ole Rømers Vej.

Her bliver der både maskinhal, værksted og administration.

– Og noget bliver opført i to etager, for vi laver et træningslokale til medarbejderne oven på administrationen, forklarer Jesper Rohr Jørgensen.

– Skal du bruge flere medarbejdere?

– I det nye bliver der plads til 20-30medarbejdere, så der er plads til at vokse. Men det er ikke målet i sig selv. Omvendt vil det være dumt ikke at sikre udviklingsmuligheder, når vi skal bygge nyt.

Det nye byggeri skal gerne stå færdig med udgangen af februar.

– Der er lavet en tidsplan, og der er bestilt materialer, som er sat i produktion, men det er svært i øjeblikket at få en nøjagtig dato for leverancerne på grund af mangel på byggematerialer, fortæller Jesper Rohr Jørgensen.

Byggeriet er tegnet og projekteret af Arkitekttegnestuen Tauman, Ribe.

Sådan placeres nybyggeriet på grund. Tegning Henrik Tauman.

Annonce