Tekst & Foto: Johnny Tauman
4. september 2022

Entreprenør Jeppe Basse fra Brørup har haft rigeligt at se til i den sidste tid, hvor fire læs sten er blevet transporteret på 50 meter bånd fra Sankt Catharinæ Plads til Andeøen. – Der har været flere udfordringer, når jeg som eneste mand på opgaven skal sikre, at stenene ikke falder af transportbåndene eller stuver sammen, fortalte Jeppe til RYK IND RIBE, da vi mødte ham fredag eftermiddag.
– Jeg fordeler i første omgang stenene i bunker langs brinken – og senere skal jeg så med min mini gravemaskine skubbe og fordele stenene på hele øen, forklarede Jeppe, der forventer, at der skal hentes endnu et vognlæs sten fra grusgraven ved Rødekro. Han har målt tiden for en sten på transportbåndene til ca 2 minutter.
I næste uge, når alle sten er på plads, så bliver det spændende at få sand fra sandfanget i Gredstedbro hentet til Ribe. – Det er hensigten, at sandet skal samme vej – altså med 50 meter transportbånd, lød den afsluttende kommentar fra Jeppe Basse, som for første gang udfører et sådant anlægsarbejde.
Mange års misligholdelse af brinkerne, som allerede i 2018 var udset til at blive renoveret, betyder, at flere af øens store træer er ved at tippe i åen. Det bliver nu spændende at se, om der vil komme vegetation på Andeøen i sandet fra Kongeåen.