Project Description

Tekst og fotos Hasse Jørgensen, fredag den 25. november 2022

God musik kan noget, og god jazzmusik kan noget helt specielt. Og når den så bliver fremført med stort engagement, virtuositet og godt humør, bliver det en helt speciel oplevelse.

Sådan var det på Hotel Ribe, der torsdag aften lagde lokaler til en flot, flot koncert med Neanders arrangeret af Jazzin’Ribe.

Neanders startede i 1978 med udspring på Åbenrå Statsskole, og i dag består bandet af seks modne herrer, der tydeligvis alle brænder for de gode, gamle New Orleans-toner tilsat et strejf af andre generer.

Og vi, der oplevede denne sublime koncert torsdag aften, kom langt omkring i New Orleans musikalske verden. Lige fra de meget glade toner til den mere sørgelige begravelsesmusik, som i New Orleans ikke er så sørgelig endda.

Fælles for de seks bandmedlemmer er, at de kan deres metier og de er virtuoser på hvert deres instrument. Ingen nævnt, ingen glemt. Men jeg kan ikke undlade lige at nævne Finn Odderskov og Henrik Bay Møllers Petit Fleur spillet på henholdsvis sopransaxofon og kontrabas. Den gik rent ind!

Men sådan var hele aftenen fyldt med gode musikalske oplevelser krydret med masser af humor. Det var tydeligt, at publikum var begejstrede, og musikerne havde efter eget udsagn også en dejlig aften.

Mens trommeslager Claus Christensen leverede en fantastisk solo, nød bandets øvrige medlemmer det fra baren.

Annonce