Tekst: Renè Jørgensen fotos: privat.
6. april 2020.
– Efter Mette Frederiksen udmelding 12 marts har vi været gået i tænkeboks for at finde et system der kunne fungerer under de nuværende omstændigheder. Vi har ikke været i tvivl om at vi skulle finde en løsning der gør at vi kan undgå at have kunder ind i selve forretningen, men samtidig kunne klare en effektiv hastighed på ekspeditionerne, fortæller Henrik Thomsen fra Isvaflen.
Isvaflen starter op i morgen tirsdag og åbningstiden vil være fra kl.11.00 – til kl. 20.00
Det bliver en lidt mærkelig og anderledes åbning end normalt. For første gang i 29 år bliver det uden den traditionsrige “Go-Daw” vaffel -Isvaffel, tre kugler is med guf, syltetøj og softice i en hjemmebagt vaffel. Den årlige opstarten giver en alen lang kø den første dag. Vi kan under de nuværende omstændigheder selvfølgelig ikke forsvare at starte op på den sædvanlige måde – Desværre, lyder det fra Henrik Thomsen.
Der startes op med lidt mindre sortiment end normalt og udvides efterhånden som det viser sig at Isvaflen kan overskue det med den nye måde at betjene kunderne på. Isvaflen påtænker inden for kort tid blandt andet at introducere en ”Take away isboks ”med et antal is-kugler, hjemmebagte vafler og hjemmelavet guf, så har man mulighed for at få en hjemmebygget isvaffel til at hygge sig med. Her gælder det om at følge med på Isvaflens Facebookside.
Der vil ikke være adgang for kunder inde i Isvaflen. Der er bestilling i døren ud mod Skibbroen, hvor en ekspedient vil tage imod bestillingerne og der udleveres et ordrenummer.
Bestillingen vil blive givet videre til is-personalet, der laver hele bestillingen og udlevere den til kunden ved døren ud mod gågaden. Henrik Thomsen forventer det vil være den mest effektive fremgangsmåde.
– Langs Skibbroen vil der være afstandsstøtter, så vi forventer at folk vil udvise det nødvendige hensyn til at holde afstand i tilfælde af kø. Langs Skibbroen vil der også være diverse oplysninger på is, vafler, og drikkevare, så man har mulighed for at udvælge de ting man ønsker at bestille.
– Vi er ikke i tvivl om at det er den rigtige løsning, slutter Henrik Thomsen henvendelse til RYK IND RIBE, og understreger, at det handler om ”To Go salg”, og isene ikke kan nydes i butikken.