Tekst Hasse Jørgensen, foto Hasse og Folmer Iversen, fredag den 2. juni 2023
Med sommerens komme nærmer slutningen for sæsonen for korsang sig også, men samtidig starter jagten på nye medlemmer til korene, hvor lederen af Ribekirkernes spire- og børnekor, Benedikte Storm Aa, er i gang med at lytte efter nye stemmer til næste sæson.
Det sker bl.a. på skolerne, hvor Birgitte Storm Aa tager rundt primært i 2. klasse for at give børnene en fornemmelse af, hvordan det er at synge i kor.
– Vi har et rigtigt godt samarbejde med skolerne, og når jeg i denne omgang kommer ud, gør jeg det lidt anderledes, end de tidligere år. Tidligere lavede vi stemmeprøver, men nu får jeg eleverne til at synge sammen, så det giver dem en fornemmelse af at synge i kor, fortæller Benedikte Storm Aa.
Hun kan også fortælle, at der faktisk er god tilslutning til de respektive kor i Ribe, og det sidste års tid har der været en stigende interesse blandt børn og unge for at komme med i de forskellige kor.
– Jeg tror, vi har knapt 100 børn i de kor, vi har i kirkerne. Det drejer sig om spirekoret, børnekoret, drengekoret og pigekoret, fortæller Benedikte Storm Aa.
(Artiklen fortsætter under billedet)

Benedikte Storm Aa
Spirekoret er for børn i 0. til 2. klasse. Børnekoret er piger fra 3. til 5. klasse, og fra 6. klasse rykker de op i pigekoret. Drengekoret er for børn fra 3. klasse. Benedikte Storm Aa arbejder med korene sammen med kantor Jonas Hunt, Ribe domsogn, og organist Benjamin Friis Nielsen, Sct. Catharinæ sogn.
– Det at synge i kor er vigtigt, for det er svært at være sur, når man synger, og jeg plejer altid at sige, at det er den eneste holdsport, hvor man ikke møder en modstander. Men korsang giver et fantastisk sammenhold, og det giver oplevelsen af, at når man gør noget sammen, kan man gøre noget fantastisk, siger Benedikte Storm Aa.
– Men kan alle synge?
– Det er meget sjældent at møde en, der ikke kan. Vi møder drenge, der siger, at ”det er ikke noget for mig, for jeg er bonde”, eller piger, der siger ”korsang er slet ikke mig”, men når de først prøver, ændrer de opfattelse. De finder ud af, at de faktisk godt kan og at det er sjovt.
– Hvordan er repertoiret?
– Det er meget bredt. Lige fra kirkelige til verdslige sange blandet med lidt pop.
– Hvor kommer børnene fra?
– Det er også meget bredt. Vi har dem fra Darum, Gredstedbro, Egebæk-Hviding og selvfølgelig Ribe.
– Og vi oplever, at det sammenhold, der dannes, også smitter af udenfor koret. Når børnene skal køres ind, kører de ofte samlet, og vi oplever, at de lidt større holder øje med de mindre, hvis de skal tage toget eller bus til korprøverne, fortæller Benedikte Storm Aa.
Hun glæder sig desuden over de fine faciliteter, korene har i Ribe dels i Rued Langgaard Salen i Kannikergården og i kirkerne.
– Det er en helt speciel oplevelse at komme i domkirken og synge, så det gør vi også.
På Ribe Domsogns hjemmeside under fanebladet musik kan du læse mere om de forskellige kor. Du finder siden ved at klikke her.