Tekst: Johnny Tauman      Foto: Privat
26. marts 2923

– Når vi først lærer om, hvordan vi fungerer, hjernens mekanismer, og hvad vi kan gøre for at ændre og skabe – så ser vi mere af vores potentiale, ressourcer, og alt det vi selv kan gøre, er den korte konklusion fra instruktør i DB-System® Jeanette Bredsten efter sit kursus på Ribe Vandrehjem.

Balancen mellem følelser og fornuft

Det er vigtigt med tid til fordybelse af, hvordan vi fungerer som mennesker og hjernens mekanismer, så den kan bruges som fordel for det enkelte menneske. Deltagerne fik gennem foredrag og mentale øvelser mulighed for en ny normaltilstand af ro. – Det handler om balancen mellem følelser og fornuften, så man er fri for at måtte tælle til 10 hver gang »trykket« bliver lidt for højt, eller følelserne blæser op.

Latter og forundring

Deltagerne var engagerede, og når Jeanette gjorde dem opmærksom på ting mennesker faktisk helt normalt gør, men vi ikke tænker over, blev der både latter, forundring og oplysning. Som for eksempel det, at vi diskuterer os selv væk fra at fuldføre gode idéer, bare fordi vi ikke helt ved, hvordan vi skal gøre det – eller vi tænker, at vi må kunne det, inden vi overhovedet har gjort et forsøg.

Hjem med en ny trænet hjerne

Efter to dage, hvor stormen rasede udenfor, tog deltagerne hjem søndag aften med en ny trænet hjerne – klar til selv at tage teknikkerne i brug og træne på det, de havde lært.

Kursist er meget begejstret

– Fantastisk at tage kurset. Jeg er spændt på, hvad det bringer med sig ind i livet, lyder en af tilbagemeldingerne fra en kursusdeltager, der fortsætter: – Håber virkelig du kommer i radioen hos Peter Lund Madsen – Hjernekassen. Dét ville uden tvivl være enormt spændende og ganske sikkert givende og lovende for mange mennesker derude i det ganske land og rundt omkring.” – Kursusdeltager.

Én ting er helt sikkert. Jeanette Bredsten vil meget gerne besøge Ribe igen til efteråret med et nyt kursus – så det er bare at tage kontakt, så sender hun en dato, når det nærmer sig.

Link til øvelse – stressfri zone

Mens du venter kan du jo prøve en øvelse ved at aktivere linket med en afspændingsøvelse – en stressfri zone fra hjernetræningen i DB-System®.
Øvelsen giver god restitution til kroppen, og resetter hjernen til en naturlig rolig tilstand. ”Den hjælper os med at stresse ned og giver ro i tankerne.
Øvelsen er enkel at udføre og giver dig gode resultater ved jævnlig brug.”

LINK til øvelse