Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
12. september 2021

Bygningen rummer en lang historie. Den var tilbage i 60erne bla. lægebolig for Ribe Sygehus – og her boede familien Neidhardt, som i fritiden var involveret i spejderbevægelser. I dag rummer den gamle bygning – med regulære rum til såvel kontorer, møder og samtaler – to tilbud i Esbjerg Kommune, som hænger sammen – nemlig Socialpsykiatrien.

I stueetagen har den nye organisation – Kontakten til huse. Leder for denne afdeling er Hanne Bøjlund Andersen, mens 1. sal rummer Voksenstøtten med Trine Bøgholm Hansen som tilbudsleder.

Fremover er hjælpen kun et telefonopkald væk for borgere i Esbjerg Kommune. For uanset om det er verden, hverdagen eller økonomien, der pludselig er blevet en uoverskuelig størrelse, så er medarbejderne i Kontakten klar til at hjælpe.

– Der er blot én indgang for alle borgere. Det er uanset, om de kæmper med psykiske problemer, pludselig har fået en hjerneskade, har problemer med økonomien eller har en anden problemstilling i deres liv, som de ikke selv kan løse, lyder det fra Hanne Bøjlund Andersen.
– Nu skal man ikke lede efter, hvor man kan få hjælp til lige præcis sit problem. Nu er der kun én indgang, og det er Kontakten, fortæller Hanne, der godt er opmærksom på, at det ikke altid er let for den enkelte borger at bede om hjælp.

Trines opfordring

Ingen problemstilling er for stor eller lille til, at man som borger kan henvende sig til Kontakten.
– Vi er altid klar til at hjælpe, uanset hvor stort eller lille problemet virker. Så kan vi kun opfordre borgerne til at ringe, hvis de har brug for hjælp, siger Trine Bøgholm Hansen, tilbudsleder af Voksenstøtten på Tangevej 10 i Ribe – og ved at samle indsatsen under samme tag, så skulle alle kunne mærke, at det er let at få hjælp fra relevante faggrupper.

– Borgerne skal gerne mærke, at de får et sammenhængende tilbud, samt hurtigere får den hjælp, der er brug for. Har de brug for et længerevarende forløb, så sker det med personaler som hører under samme tag, siger Trine Bøgholm Hansen til RYK IND RIBE.

Det er vigtigt at have fokus på, at Kontakten er indgangen for alle med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller sociale problemer.
Alle borgere over 18 år kan få støtte, hvis de har udfordringer i deres hverdag.
– Hvis du har brug for støtte, skal du henvende dig på telefon: 7616 4985 eller på mail til Kontakten på hjemmesiden, lyder det fra Trine Bøgholm Hansen, som kommer med følgende supplerende oplysning:  – Hvis du har behov for længerevarende støtte, vil der kunne søges om et Voksenstøttetilbud efter endt forløb i Kontakten.

Du kan blandt andet, trygt henvende dig, hvis du

  • er ensom
  • har misbrugsproblemer
  • er deprimeret
  • har svært ved at gå på arbejde
  • har angstproblematik
  • står med ubetalte regninger

En afklarende samtale vil herefter kunne guide dig videre på et anerkendende grundlag.

Annonce