Fantastisk med mange tilskuere i hallen

Tekst & Foto: Johnny Tauman
20. november 2023

I et højspændt drama vandt Ribe-Esbjerg HH over GOG Håndbold med (34-33) efter en pauseføring på (19-15). Hjemmeholdet spillede i store dele af kampen med overskud godt hjulpet af de mange tilskuere, som var mødt frem i Blue Water DOKKEN for om muligt at se en gentagelse af det første opgør i Gudme, hvor REHH overraskende vandt. Flere gange i slutfasen fik GOG kontakt, men en stærk spillende Niklas Kraft i målet var med til afgøre kampen.

Mange måtte i gulvet i løbet af kampen

Forrygende afslutning

Da der manglende 1 minut og 15 sekunder udlignede Henrik Jakobsen til (33-33) – og et stående publikum – sæsonrekord på 1701 larmende personer – lagde et enormt pres på det fynske forsvar, som ikke kunne forhindre Elvar Ásgeirsson i at score til (34-33). GOG tog naturligvis en Team-Time-Out og valgte at lade Alexander Blonz tage det sidste skud fra fløjen. Godt hjulpet af stolpen reddede Niklas Kraft – og hjemmeholdet kunne så blot køre sejren i hus! FLOT kæmpet!

7-mod-5 spillet med succes

Fra en kamp, hvor der var masser af tænding spillerne imellem – træner kommentarer efter og til dommerparret skal det alligevel huskes, at cheftræner Anders Thomsen i flere angreb spillede taktisk med en opstilling, som meget sjældent ses – nemlig 7-mod-5 spillet. Han tog simpelthen målmanden ud af spillet, når GOG Håndbold havde en spiller udvist – og det UDEN at et mistet bolde blev kastet i ”det tomme mål” til en billig scoring.

Niklas leverede en god kamp i målet

Niklas Kraft ramt i hovedet

Da William Aar tacklede Emil Madsen voldsomt i et scoringsforsøg, kom skuddet på mål ud af kurs og ramte med stor kraft målmand Niklas Kraft i hovedet. Han blev liggende på halgulvet og måtte have hjælp. I larmen fra tilskuerne traf dommerne det rigtige beslutning – udvisning til William Aar – og dermed en frikendelse for at ramme målmanden i hovedet = en udvisning. Og symptomatisk for spillernes FAIR PLAY, gav Emil Madsen hånden til Niklas Kraft. Og så var der igen kamp! Med kæmpe applaus reddede Niklas Kraft det efterfølgende straffekast sendt mod mål af Emil Madsen!

Vigtigt at fastholde modstander – og det var der masser af i denne kamp

For godt orden skyld bør det nævnes, at GOG Håndbold havde kontakt (26-26) efter godt 43 minutters pil, (27-27) få minutter efter og igen ved (33-33) som beskrevet.

 

Stillinger i løbet af kampen – ca. hvert 10. minut

(6-5), (13-10), (pause 19-15), (25-23), (30-27), (slut 34-33)

Målscorere:

Ribe-Esbjerg HH: Elvar Ásgeirsson og Mathias Jørgensen hver 7, William Aar 6, Simon Birkefeldt 4, Sune Iversen 3, Marcus Dahlin, Andreas Søgaard og Marcus Mørk hver 2, Emil Grønbech 1
GOG Håndbold: Emil Madsen 11, Henrik Jakobsen og Nicolai Pedersen hver 6, Morten Olsen 4

Målmændenes redningsprocenter

Ribe-Esbjerg HH – Niklas Kraft – 34,04  %
Ribe-Esbjerg HH – Ágúst Björgvinsson – ikke beregnet  %

GOG Håndbold – Tobias Thulin – 18,18   %
GOG Håndbold – Matthias Dorgelo – 12,50  %

 

Næste kamp

Det bliver vanskeligt, når TMS Ringsted kommer på besøg i Ribe Fritidscenter på lørdag. En sådan indledning ville have været utænkelig før sæsonstarten, men TMS Ringsted har med kontrolleret spil hentet 12 point og befinder sig i øjeblikket på rækkens 7. plads foran Skanderborg-AGF, Skjern Håndbold, TTH Holstebro og KIF Kolding. I weekenden slog holdet SønderjyskE Håndbold så sikkert som (21-30) i SKANSEN, hvor Ribe-Esbjerg HH for nylig fik store klø (36-27).
Med Ribe-Esbjerg HHs sejr over GOG Håndbold, er holdet alene på 4 pladsen med 16 point. Derfor SKAL holdet vinde på lørdag.