I 2018 kåringen fandt ingen Ribe-bygninger gennem Byfondens nåleøje – men vent bare til 2019

/, Nyheder/I 2018 kåringen fandt ingen Ribe-bygninger gennem Byfondens nåleøje – men vent bare til 2019

Annonce

I 2018 kåringen fandt ingen Ribe-bygninger gennem Byfondens nåleøje – men vent bare til 2019 2018-12-04T16:41:58+00:00

Project Description

Tekst & Foto Johnny Tauman
4. december 2018

Ribe by og omegn var ikke at finde blandt de fire bygninger, som Esbjerg Kommunes Byfond i dag præmierede for året 2018. Omkring 40 -50 fremmødte kunne se følgende modtage den eftertragtede messingplade – efter at formand Helene Plet havde begrundet valgene :
Skyttevænget 2, 6710 Esbjerg V – respektfuld renovering af parcelhus med genskabelse af helheden i respekt for husets oprindelige udtryk.
Skovkanten, 6700 – bevaring af særligt gademiljø – den eneste gade, der står fuldstændig intakt med harmoniske huse.
Skolegade 6, 6740  Bramming – vellykket restaurering af historicistisk villa. Ejer har gennemført istandsættelsen for egne midler og dels med støtte fra Esbjerg Kommunes Byfornyelses pulje.
Landgangen og Havnepromenaden i Esbjerg – elegant forbindelse mellem by og havn

Alle præmierede bygninger fik ud over messingpladen med inskription et flot farve billede samt en begrundelse for valget signeret af formand Helene Plet og næstformand Bent Krabbenhøft.

Ribe kommer igen i 2019

RYK IND RIBE kontaktede før præsentationen arkitekt Karen Stoklund, Teknik & Miljø – Kommune- og Byplan for at høre, om det er en fejl, at Ribe ikke har huse, der matcher kravene. Karen kunne fortælle: ”Der var et par emner oppe at vende i Ribe, men af forskellige årsager blev de ikke valgt – bla. fordi de ikke var færdige på det tidspunkt, hvor udvælgelsen fandt sted.”
I samme ombæring nævnte arkitekten ”Hundegade 24”, der blev præmieret for fin restaurering forrige år, så bestyrelsen forsøger at komme rundt i hele kommunen.

Det er bestyrelsen selv, der udvælger emner til præmiering, så der er ikke nogen deadline. Man kan godt komme med forslag, men det er ikke en offentlig proces som sådan.

RYK IND RIBE er af den opfattelse, at der vil være Ribe-huse på listen næste år – der er Parmos flotte facade i Mellemdammen, ombygningen af Queedens Gård mm i Sortebrødregade og mange, mange flere.

“Esbjerg havn. Det er guld…”

Formand Helene Plet kom i sin tale ind på, at der er 42. gang, at Byfonden uddeler præmie: ”Det er jeg faktisk stolt over. Vi forsøger at komme rundt i hele kommunen og har bla. holdt et møde i Vadehavscentret!” Deltagerne så herefter en præsentation med billeder fra Esbjerg havn. ”Pas på Esbjerg havn. Det er guld, der ligger dernede – både i forhold til historie og rødder,” fremhævede Helene Plet.
Og så var borgmester Jesper Frost Rasmussen oppe at modtage 50 % af præmierne, idet han havde aktie i såvel Skovkanten som Landgangen af Havnepromenaden.

Annonce