Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, foto Rene Jørgensen, søndag den 19. maj 2019

Man fristes til at sige naturligvis, da man søndag eftermiddag i festteltet hørte, hvem der var blevet vinder af optoget for den bedste pyntede vogn. Høm Seem løb igen med hovedpræmien for deres figur af Kim Larsen, der spillede mens hans fod slog takt og cigaretten lå og oste i askebægret.

Uden at forklejne de mange andre smukt pyntede vogne, var Høm Seems de smukkeste og bedste.

Der er lidt tvivl om, hvorvidt Høm Seem har været med i 26 eller 25 år, men fakta er, at de har vundet alle gange, de har deltaget, med undtagelse af et år, hvor de fik en 2. plads.

Elvis var lavet af Dans i Ribe

2. præmien gik til Dans i Ribe for deres Elvis, og 3. præmien fik Ribe BC for deres raket Columbia. Da der var tæt løb om 3. pladsen valgte man at trække lod om en 4. plads, og den gik til Ribe BK.

– og 3. pladsen gik til RBK for raketten Columbia.

Som vanligt var det et flot optog med ikke færre end tre orkestre – Den Sønderjyske Garde, Vesterhavsgarden fra Esbjerg og Vejen Garden – og lige så vanligt trak det tusinder af mennesker ind i Ribes gader og efterfølgende ned til festpladsen, hvor formanden for Tulipanfestkomiteen, Preben Fog Svendsen, med stor tilfreds kunne se tilbage på en veloverstået fest.

– Det er æ så ring endda, lød det umiddelbart på godt vestjysk fra formanden, der også glædede sig over, at vejret havde været med arrangørerne. Ikke for koldt, ikke for varmt, og kun med lidt regn fredag.

Han glædede sig over en total udsolgt bierfest, hvor 100 stod på ventelisten. En udsolgt ungeaften og en velbesøgt lørdag aften, hvor der var næsten udsolgt med 2400 mennesker i teltet.

Politihjemmeværnet og vægterne førte an i optoget.

– Det viser jo, at konceptet bærer endnu, og ungeaftenen er rigtig blev en succes. Vi har talt om, hvor længe, konceptet kan holde, men det gør det altså, fastslog Preben Fog Svendsen, der slet ikke tør spå om det økonomiske resultat endnu. Men der er næppe tvivl om, at det bliver godt.

Efter fire hektiske dage sluttede Tulipanfesten søndag, og de mange frivillige, der har taget slæbet med arrangementet, kunne tage hjem til et velfortjent hvil i bevidsthed om, at de igen har udført et kæmpe arbejde.

Vil du se flere billeder, kan du klikke på prikkerne nederst i billedet oven over artiklen.

Annonce