Her og der og alle vegne. En gang hed det blot Madam Blå.

/, Så' det sagt!/Her og der og alle vegne. En gang hed det blot Madam Blå.

Annonce

Her og der og alle vegne. En gang hed det blot Madam Blå. 2018-10-10T06:55:11+00:00

Project Description

Tekst: René Jørgensen Foto: Privat
9. oktober 2018

Nu hedder det: Kjældgaards kaffe kan du få. Når Dagmarsbroen er færdig med belægningen og trafikken igen kan passere broen, er det ved at være sidste udkald på sommertiden.

Når vi om morgenen skal afsted på arbejde, ud og lufte hunden, eller hvad der nu ellers er af gøre mål i de tidlige morgentimer, vil luften igen fyldes af en ganske bestemt knallertlyd. Når lyskeglen er brudt, kommer der en lyseblå kaffevogn susende hen ad de nylagte brosten på Dagmarsbroen, og Kjælgaard Kaffe vil igen være at finde ved banegården. Hvad Arriva ikke kan klare, klarer Kjældgaard. En varm kop kaffe eller cacao til at varme sig på.

Hele sommeren igennem har Kaja og Morten Kjældgaard sørget for kaffen til de turister og Ribe-folk, der ønsker at  have en kop med på vejen. Mange gode snakke har det medført, og reporterne fra RYK IND RIBE har da også ind i mellem besøgt kaffevognen for at få snak om hvad der lige sker i byen. Fra tid til anden er en lille historie blevet til over en kop kaffe og det er som om de besøgende ved Kjældgaard Kaffe får løftet stemningen og talegaverne.

Det var det, der skete for et par dage siden. Morten Kjældgaard var kaffechefen denne formiddag, og han ville vise et foto, en ung mand havde sendt ham. Morten havde været afsted med ”den lille blå” til Sort Sol, og man skulle da ikke stå og småfryse til sådan et godt arrangement uden kaffe, – DERFOR Morten måtte afsted.

Billedet er så stemnings fyldt, at det må RYK IND RIBE bringe, og det er med hermed gjort.

Så` det sagt.

Annonce