Project Description

Tekst: Hasse Jørgensen og Johnny Tauman, foto Johnny Tauman. 13. maj 2019

Meget tyder på, at der kan bygges en tunnel under hovedvej 11 – Ringvejen – som kan forbinde Holmevej og Bjerrumvej på en trafiksikker måde og dermed gøre det lettere at komme fra Ribe til Kammerslusen og omvendt for cyklister og fodgængere.

Folketingsmedlemmerne Hans Chr. Schmidt (V) og Troels Ravn (S) besigtigede mandag ved middagstid forholdene sammen med direktør Peter Laursen, fa. Ib Laursen. Peter Laursen har tidligere tilbudt at betale en del af udgifterne til en tunnel, og byrådsmedlem Anders Rohr Jørgensen (V) har tidligere rejst sagen – uden der er sket noget indtil nu.

Men både Hans Chr. Schmidt og Troels Ravn undrer sig over, at en tunnel ikke er medtaget i projektet for den udvidelse af hovedvejen omkring Ribe, som nu er i gang.

Begge politikere peger på, at der kunne været lavet en 50-50 pct. løsning, hvor kommunen og staten hver betaler halvdelen.

-De penge kunne været fundet, og det undrer mig, at det ikke ser sket, siger Hans Chr. Schnidt efter mødet mandag.

Hvad sker der nu?

-Ja nu er der udskrevet folketingsvalg, og alle kontorer er lukkede. Men Troels og jeg er enige om, at vi tager sagen op straks i det nye folketingsår selvfølge under forudsætning af, at vi bliver genvalgt. Jeg er sikker på, at hvis der ligger et færdigt projekt, kan der også findes penge til det.

Troels Ravn: – Det er vigtigt, at børn, borgere og turister kan komme sikkert fra Ribe ud i Nationalparken – så det er helt galt, at de skal krydse en trafikeret hovedvej, hvor der ikke er påkrævet hastighedssænkning.

– Jeg forstår ikke, at tunnelløsningen mangler i vejprojektet – nu hvor der arbejdes, havde det været let at lave forskellige løsninger – fx. en 50-50 betaling, siger Troels Ravn, der er tydeligt mærket af oplevelsen ved at stå på hellen midt mellem de to kørebaner på hovedvejen og mærke lufttrykket fra de forbipasserende lastbiler.

Anders Rohr Jørgensen, der er medlem af byrådets udvalg for teknik og miljø, har igen rejst sagen bl.a. ved at skrive til kommunens tekniske direktør og bede ham sætte den på dagsordenen.

– Desuden har jeg rejst den i Lokalrådet, der også bakker om planen, fortæller Anders Rohr Jørgensen

Annonce