Project Description

Tekst og fotos Hasse Jørgensen, onsdag den 4. marts.

Handicappede og gangbesværede vil fra den 3. april også have mulighed for at komme op på digetoppen ved Kammerslusen og se ud over Vadehavet. Den dag er det nemlig planen, at den nye handicaprampe skal indvies.

Entreprenøren Ommen og Møller a/s og leverandør af rampen, Rødekro Smedje, lagde i dag, onsdag, fundamentet ud til rampen, der senere bliver forsynet med rækværk og en belægning i glasfiberplanker, der på overfladen er forsynet med små sten, så belægningen bliver skridsikker.

Fundamentet består af H-jern i en kraftig dimension, og de piller, der skal bære rampen, er banket 16-18 meter ned i undergrunden.

Det hele i holdes i sort for at tage mest mulig hensyn til det æstetiske og naturen.

Primus motor i projektet, Kjeld Andreasen, fortæller, at rampen sammenlagt kommer til at koste to millioner kroner, der er samlet ind ved seks forskellige fonde.

Indvielsen vil bl.a. blive foretaget af borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og formanden for Nationalpark Vadehavet, Janne Liburd.

Selve rampen er et længe næret ønske, fordi det indtil den 3. april er umuligt for handicappede eller gangbesværede at komme op på digets top ved slusen. Dertil kommer, at mange mennesker er bange for at bruge den nuværende stejle trappe, der findes lige ved siden af slusen.

Kjeld Andreasen og projektleder Torben Jakobsen fra Ommen og Møller a/s fulgte udlægningen f fundamentet til rampen.

Annonce