Tekst: Netavisen EsbjergLiv  – List & Pedersen  Forsidefoto: Johnny Tauman
8. september 2024

I samarbejde med EsbjergLiv.dk (link: netavis) har RYK IND RIBE fornøjelsen af at bringe artiklen om Erik Knudsen, der sammen med børnene skal stå for Marina Trafikbar på Adgangsvejen (Esbjerg Havn).

Overlod nøglerne

Marina Trafikbar er en af havnens små, men alligevel ’store’ institutioner, der netop har fået ny ejerkreds. Meget bliver ved det gode gamle, men der er også spændende nyheder i luften. EsbjergLiv.dk’s udsendte fik en smagsprøve på stedets hjemmelavede deller med stuvet hvidkål.
Efter seks års ejerskab vinkede Brian Steiness forleden farvel til Marina Trafikbar på Adgangsvejen og overlod nøglerne til Erik Knudsen, 62, og børnene Christina på 33 og Johannes, 38.

Rollefordeling

Christina Ena Knudsen har faktisk selv tidligere været ansat i den kendte grillbar – med restauranten På Lageret ude bagved – og det bliver hende, der kommer til at stå for den daglige drift. Hun er netop vendt hjem til Sydvestjylland efter at have boet og arbejdet i Skive i nogle år.
Storebror Johannes kommer til at spille en mere sekundær rolle, da han til dagligt arbejder som plastmager i Ribe, mens farmand Erik har nok at se til med samtidigt at drive cafeteriaet i Kongeåhallen i Gredstedbro.

Erik Knudsen gør sig mange tanker om fremtiden for Marina Trafikbar ( Foto: Fjordor Pedersen)

28 grill kyllinger ad gangen

Det er således en familie med erfaring fra branchen, der nu skal køre den klassiske ’havnekantine’ videre. De er allerede ved at sætte deres præg på stedet, f.eks. ved at opstille en rotisserie-specialovn med roterende spyd, som kan langtidsstege hele 28 grillkyllinger ad gangen. Den kommer i brug hver fredag fremover, hvor kyllingerne hele dagen serveres med pommes og hjemmelavet agurkesalat for bare 89 kroner.

Dagens ret kun om onsdagen

Til gengæld er Dagens Ret indtil videre taget af programmet – bortset fra om onsdagen, hvor Erik & Co. allerede har planlagt de næste ugers retter, som man kan se på deres Facebook-side.

– Det kan være, at Dagens Ret kommer tilbage, hvis efterspørgslen er der. Det ser vi på, fortæller den erfarne madmand.

Men kan de nye ejere lave mad?

Vores gastro-redaktør og ynder af dansk oldschool-mad, Henrik List, var netop noget melankolsk over, at der ikke længere dagligt serveres en varm ret her på et sted, som vi på redaktionen ellers tit har benyttet som hverdagskantine af samme årsag. Et hårdt slag oven på lukningen for nylig af vores mest elskede stamsted på havnen: Sydvesten.

Stedet leverer fortsat mad ud af huset og tilbyder virksomhedsordninger. Lige såvel som restaurantlokalet På Lageret i Cort Adelers Gade stadigvæk er åbent for kunder, så man kan sidde ved et bord og spise med kniv og gaffel – i modsætning til ståpladserne i grillbaren ud mod Adgangsvejen, lige over for Blue Water Shipping.

Godt ryk ind

Der har været godt ryk i stedets populære madpakker i de første dage under de nye ejere, og ellers er det meste heldigvis ved det gamle; med smørrebrød, grillmad og pølser.
– Vi vil også udvide åbningstiderne og f.eks. holde længere åbent om fredagen og på sigt også lørdag, hvor der hidtil har været helt lukket hernede, fortæller Erik Knudsen, alt imens tre sultne unge gutter i orange arbejdstøj er i gang med madpakker og sodavand på terrassen ud mod gaden.

Havnens folk har altid kendt Marina, men måske vil også flere almindelige borgere fra det omkringliggende kvarter, Vesterbyen, finde vej herned i de kommende måneder … ikke mindst nu, hvor Sydvesten er lukket?

PS: På onsdag – den 11. september – byder Marina Trafikbar på karbonader med stuvede grøntsager!