Håndværkerne kan få “fripas” til parkering

/Håndværkerne kan få “fripas” til parkering

Annonce

Håndværkerne kan få “fripas” til parkering 2018-07-10T18:55:38+00:00

Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, tirsdag den 10. juli

Håndværkere, der skal arbejde i det indre Ribe, kan rent faktisk få et ”fripas” til parkering, så de slipper for parkeringsafgifter.

Det siger formanden for byrådets teknik- og byggeudvalg, Søren Heide Lambertsen (S) efter at have vendt problemet med forvaltningen.

Det er sket med baggrund i den artikel Rykind skrev for nogen tid siden. Her klagede vvs-installatør Gert Jensen og andre håndværkere over, at håndværkerne ikke kan parkere i indre by, hvis de skal arbejde der. Skal de overholde parkeringsreglerne, skal de ofte holde langt væk fra arbejdspladsen, og det er kunderne, der kommer til at betale for den tid, håndværkerne skal bruge til at hente materialer, værktøj og lignende i bilerne.

– Men håndværkerne har en mulighed for at få en midlertidig parkeringstilladelse. Den kan de søge om på kommunens hjemmeside, og den giver tilladelse til at holde i den tid, arbejdet varer, siger Søren Heide Lambertsen og fortsætter:

– Der er en del håndværkere, der bruger den ordning, og vi har kun fået positive tilkendegivelser fra de håndværkere. Jeg tror det meget handler om, at der er mange håndværkere, der ikke kender ordningen.

– Håndværkerne ved jo, hvornår de skal i gang med et projekt og nogenlunde hvor lang tid, det varer, og så kan de søge midlertidig parkeringstilladelse i den periode. Det går meget hurtigt med at få tilladelsen, siger Søren Heide Lambertsen.

Efter håndværkernes problem blev rejst, er der nogle hjemmehjælpere, der klager over, at de får parkeringsbøder, hvis ikke lige de overholder reglerne. Men ofte betyder det, at de skal parkere langt væk fra den borger, de skal hjælpe. Det tager tid at gå frem og tilbage mellem bil og hjem, men den tid er ikke indlagt i skemaet.

– Det er et nyt problem for mig. Jeg vil anbefale dem om at gå til deres leder og rejse problemet der. Jeg vil også lige drøfte det med teknisk direktør Hans Kjær efter ferien, men som sagt er det første gang, jeg hører om det, lyder det fra udvalgsformanden.

Annonce