Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
21. juni 2022

(Første artikel af II)

Klunz har været i gågaden siden 2017, men historien er meget ældre med en placering, der hvor ØnskeBørn, Saltgade 22, i dag driver forretning. Det skete for godt 20 år siden, da Keld Vestergaard, der også ejer Mr. Ribe og Fröken Ribe, slog dørene op for Klunz.

Når du som kunde træder ind i Klunz, så er du ikke i tvivl om, at her arbejder butiksansatte, som elsker deres arbejde og som gør alt for at servicere med et stort smil. Da RYK IND RIBE møder Grethe født i 1957 og datteren Louise fra 1988, bliver der vist rundt og bøjler og tøj rettes til, inden der kan tages billeder.

– Det skal jo se ordentlig ud, forklarer Grethe, der som ung blev tilbudt job i en tøjforretning og siden har befundet sig her. Hun er opvokset i Ribe i en søskende flok på seks – og hvor hun var den ene af et tvillingepar. Søsteren finder man som leder i Tip Top – og man kan sige, at det at arbejde med tøj ligge i generne. I hvert fald er datteren Louise bestyrer af Klunz – det har hun været siden 2018 kun afbrudt af et barselsorlov.

Klunz har en af byens bedste placeringer – nabo til den martime havn og med en formidabel udsigt – og dermed er der i turistsæsonen altid mange, mange gæster, hvoraf en del vælger at tage de tre trin op i butikken, hvor der tilbage i 60´erne blev drevet Isenkram.

Grethe er en ivrig motionist – og går og cykler, når det er muligt: – Og så træner jeg desuden tre gange om ugen.

 

Klunz bruger foto af sine ansatte i ført de nyeste klæder i markedsføring på bla. Facebook: – Jeg synes, at det er en god måde at kommunikere med vore kunder på, siger Grethe, der ellers i sin skoletid foretrak skriftlige opgaver som stil. Og det gør hun stadig godt, fx når hun skal beskrive butikken: – Det er fantastisk at være en del af gågaden og livet her. Kunder har nemt ved at finde os – og dertil dejlige naboer med et godt samarbejde.

(anden artikel bringes onsdag)

Annonce