Tekst & Foto: Johnny Tauman
16. september 2020

Anden artikel af to.

– Gør det eller gør det ikke, Der er ingen mellemvej! Med ansættelsen ved Falck fik Gert et af sine store mål opfyldt, men der var lige lysten og trangen til at gøre en forskel ved brandslukning. – Her måtte jeg gå på kompromis, da Falck kun havde aftale om at slukke brande på landet, mens Ribe Brandvæsen havde aftalen med byen.

Personalet foran stationen 1. januar 1993. Af artiklen fremgår det, at områdets dyreste enhed – en Unimog bjærgningsvogn – fik hjemsted i Ribe.

Gert beretter om mange gode år ved Falck, hvor 24 timers vagter og faste hold betød stort kendskab til hinanden. – Dengang kunne vi jo ikke sidde i vagtstuen og se på tablets og mobiltelefoner, lyder det, mens han bladrer i en enorm mappe med avisudklip fra opgaver med redningsopgaver. Stationen havde en række ambulancer, og Gert har kørt både de sorte, de rød-hvide og den blå Ford Transit,  som havde plads til to patienter. Dertil kommer mange, mange kranvogne og ikke mindst den ”berømte” Unimog.

Stoppede røveri

Da Gert en dag var i Odense, oplevede han og makkeren et røveri – og hvad var mere naturligt for den sprinthurtige at løbe den ene af tyvene op og passivere ham. Makkeren Henrik Henriksen fangede den anden, som var godt forpustet. Episoden ryddede forsider over hele landet – også den lokale avis – Fynske Tidende – havde nyheden med.

Blev brandmand

Og så var der lige at undlade at vælge ”mellemvejen”. Gert ønskede at blive brandmand – og det lykkedes. Han blev ansat ved Ribe Brandvæsen af Torsten Troelsen med en uddannelse fra 2000-2002. Han passede jobbet samtidig med, at han var tiltrådt på Ribe Sundhedscenter (det gamle Ribe Sygehus) med ansvar for 10.632 m2. Det var Ribe Amt, der ansatte ham som Teknisk Serviceleder.

Da Esbjerg Kommune overtog bygningerne,  fortsatte Gert Hansen indtil sin 65 års fødselsdag. Her sagde vennen, trykker Søren Skov pænt farvel med en collage.

Mange, mange jobs

Og siden pensionering har der været ild i røven på Gert Hansen, der har formået at få et anerkendt handicap på 27 på Golfbanen med tilknytning til Onsdagsherrerne – være ansat som chauffør med madtransporter ved Kogehuset – og ikke mindst fast hjælper ved Ribe-Esbjerg HH´s hjemmebanekampe. – Når kampene foregår i Blue Water DOKKEN i Esbjerg, er det en frivillig tjans på 10 timer pr kamp.

Arbejdet som frivillig i Ribe-Esbjerg HH giver mange positive relationer – sammenholdet er styrken. Og så må Bent Nygaard fra TV 2 nøjes med at være baggrundstapet.

Og så er der naturligvis familien – hustruen Birgit, børn og børnebørn. Døgnet har kun 24 timer – og Gert kunne sagtens bruge flere.

Værnepligt ved Ingeniørregimentet

Opførelsen af de to militærbroer over Ribe Vesterå fulgte Gert Hansen med en vis interesse. – Jeg aftjente min værnepligt ved Ingeniørregimentet på Randers Kaserne – det som nu ligger i Skive, forklarer Gert og fortsætter: – Vi byggede også broer – dengang over Hærvejen – og demonterede dem efterfølgende med en systematisk orden, så de igen kunne opføres. Vi blev bedre og bedre, jo flere gange vi prøvede processen.

– Vore broer var også med pontoner og flåder, hvor målet var, at de kunne bære kampvogne, beskriver Gert Hansen, der også under sin værnepligt var sygehjælper i København samt med til øvelser ved Kielerkanalen.
– Jeg er imponeret over, hvor hurtigt soldaterne fik pillet broerne ned ved Ringvejen, lyder Gert afsluttende kommentar.
BOM-BOM-BOM.