Tekst Hasse Jørgensen, arkivfoto Hasse Jørgensen og René Jørgensen, fredag den 23. september 2022

Efter ca. 25 år i spidsen for Ribe Fritidscenter giver centerleder Jørgen Jepsen nu stafetten videre til forpagter af Danhostel Ribe Claus Pedersen – og det er et Ribe Fritidscenter og Svømmebad i topform, der nu går ind i sin næste fase.

Formand for Ribe Fritidscenter Carsten Lund er dybt imponeret over Jørgen Jepsens indsats igennem alle årene.

– Jørgen har ydet en kæmpe indsats og har en meget stor andel i, at Ribe Fritidscenter og Svømmebad er gået fra at være 2 traditionelle sportshaller til i dag at være et af de helt store idrætscentre i vores del af landet. Da Jørgen for ca. et år siden sagde til mig, at han gerne ville være med til at lave det gode generationsskifte for hans hjertebarn, ja så gik vi i bestyrelsen i gang med at finde den rigtige løsning siger Carsten Lund.

– Jeg er meget stolt af at have været helt inde i maskinrummet i arbejdet på at skabe det fantastiske Ribe Fritidscenter og svømmebad, som vi har i Ribe i dag. Jeg er meget glad for, at jeg har været med til flere store udvidelser og nyskabelser omkring centret, og senest etableringen af Riplay-Børnenes Ribe, ligesom det nu også er lykkedes at få udvidelsen af Ribe Svømmebad med bl.a. varmtvandsbassin på plads.

– Jeg er stolt af hverdagen med foreningerne i Ribe Fritidscenter, men især er jeg stolt af mit personale, som yder en kæmpe indsats – og det betyder alt for mig, siger Jørgen Jepsen og fortsætter: – Det er med stolthed, at jeg giver stafetten videre til Claus Pedersen, som jeg også ser som den helt rette til at køre Ribe Fritidscenter videre, der hvor vi er nu.

Skifter til januar

Centerleder Jørgen Jepsen giver stafetten videre fra januar 2023 men har sagt ja til at blive i sin stilling til primo 2024 og sikre den gode overgang.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Jørgen Th. Jepsen giver stafetten videre.

– Det er vi i bestyrelsen rigtig glade for, siger næstformand Vagn Sørensen, som for 25 år siden som formand var med til at ansætte Jørgen som centerleder.

– Vi har et samlet tilbud med Ribe Fritidscenter, et kommende udvidet svømmebad, Riplay Legeparken og et Danhostel Ribe, men visionen for Ribe Fritidscenter baner vejen for endnu mere udvikling de kommende år.

– Derfor er jeg rigtig glad for, at vi har kunnet lande en aftale med Claus Pedersen fra Danhostel Ribe som kommende direktør for hele virksomheden Ribe Fritidscenter med portefølje udtaler Carsten Lund.

En kapacitet

Aftalen betyder, at Claus Pedersen træder ud af sin forpagteraftale af Danhostel Ribe og går fuldt ind i rollen som direktør for den samlede virksomhed Ribe Fritidscenter, Ribe Svømmebad og Danhostel Ribe fra januar 2023.

– Vi har i Claus en kapacitet, som både er stærk på drift og udvikling. Herudover har Claus et stærkt netværk og en fortid i LEGO & LEGOLAND med flere år som event- og underholdningschef. Claus har igennem mange år været med til at sætte Ribe på landkortet – både med restaurationer, koncerter, Peters Jul og meget mere. Samtidig har Claus de seneste 5 år været en stor del af hele Ribe Fritidscenter og Danhostels udvikling og det er med stor glæde, at vi fortsætter samarbejdet med Claus Pedersen i hans nye rolle som direktør, siger Vagn Sørensen.

Vil udvikle dialogkultur

– Jeg ser frem til at være med til at videreudvikle Ribe Fritidscenter og jeg gør det med ydmyghed over for den gode udvikling, som der har været igennem flere år. Jeg kender huset og personalet og ser frem til sammen med dem at udvikle det endnu mere. Jeg glæder mig til samspillet med foreninger og brugerne og noget af det første jeg vil gøre, er at få etableret en god dialogkultur med brugere, foreninger og det gode personale om, hvor det er vi skal videreudvikle os. Det er den metode, som jeg med god erfaring har brugt igennem mange år i mine forskellige jobs – senest her med mit fantastiske personale på Danhostel, siger Claus Pedersen

– Jeg ser store muligheder for at løfte Ribe Fritidscenter mv. endnu længere op og tiltrække flere medlemmer til foreningerne og turister til vores område med de gode tilbud vi kan tilbyde. Vi skal være der primært for foreningerne og de daglige brugere, men vi skal også fortsætte med at sætte fokus på at skabe aktiviteter i løbet af hele dagen for alle aldersgrupper. Vi har masser af muligheder for at bruge vores bygninger og gulv også i løbet af hele dagen siger Claus Pedersen og Carsten Lund nærmest samstemmende.

Har overtaget kantine

Claus er glad for, at han stadig har Danhostel Ribe som en del af jobbet. Jeg ser gerne, at vi kommer videre med at udvikle Danhostel i takt med at den nye bydel ved Ribe Jernstøberi bliver en realitet.

– Vi ser frem til det videre samarbejde med Claus Pedersen og udviklingen siger formand Carsten Lund. Vi vil gerne sige Jørgen Jepsen en kæmpe tak for hans indsats, og vi glæder os til at fejre hans 25-års jubilæum her i 2023 og så få sagt et flot og fortjent tak for indsatsen – når tiden kommer, siger Carsten Lund og Vagn Sørensen.

Claus Pedersen fortæller, at stillingen som forpagter af DanHostel bliver nedlagt.

– DanHostel bliver administrativt en integreret del af Ribe Fritidscenter og Svømmebad. I øvrigt har Dan Hostel overtaget driften af kantinen på Ribe Katedralskole, og det bliver fremover også en del af Ribe Fritidscenter og Svømmebad.