Project Description

Tekst og arkivfoto Hasse Jørgensen, torsdag den 19. november.

Uden lokal støtte ville Ribe Kunstmuseum ikke kunne opkøbe nye værker som supplement til den enestående samling af dansk kunst, som museet råder over. Dels giver den lokale støtte kontanter i museets pengekasse, men den lokale opbakning er også meget værdifuld, når museet søger fonde om økonomisk hjælp til forskellige projekter.

Det fortæller museets direktør Dagmar Warming, der bl.a. kunne glæde sig over, at den lokale støtte i form af kontante gaver sidste år ikke alene gav omkring 75.000 kroner i momsrefusion, men som også gav et kontant beløb på omkring 25.000 kroner.

– De penge var medvirkende årsag til, at vi kunne anskaffe os Ulrich Møllers maleri fra Vadehavet, for da vi søgte fonde om midler til købet, var vi selv i stand til at lægge nogle penge, og det betyder rigtig meget for fondene, fortæller Dagmar Warming.

Og det er netop nu, at gaverne til museet skal gives. Hvis Ribe Kunstmuseum inden den 31. december får en gave på 200 kroner eller gerne mere fra 100 personer eller firmaer, givet det momsrefusion.

– Og det betyder som nævnt rigtig meget, for med de penge, vi får ind på den måde, kan vi gøre rigtigt meget, og for giverne er pengene fradragsberettigede, oplyser Dagmar Warming.

Hun kan i øvrigt glæde sig over, at trods corona-krise er Ribe Kunstmuseum sluppet nådigt gennem året.

– Vi når ikke sidste års høje besøgstal på 24.540 i selve huset og 44.793, når vi tæller besøgende i haven med. Vi er i øjeblikket omkring 8.000 besøgende bagefter, men takket været hjælp til udgiftsdækning og donationer, har vi kunnet klare os uden afskedigelser, fortæller Dagmar Warming.

Annonce