Nogle besøgende har svært ved at komme op til de fantastiske udsigtsplatforme

/, Nyheder/Nogle besøgende har svært ved at komme op til de fantastiske udsigtsplatforme

Annonce

Nogle besøgende har svært ved at komme op til de fantastiske udsigtsplatforme 2018-08-10T07:04:21+00:00

Project Description

Tekst, grafik og foto: Johnny Tauman
10. august 2018

Udsigten er imponerende uanset, hvor du vender blikket 360 grader rundt. Du har taget de stejle trappetrin op ved siden af de store sluseporte ved Ribe Kammersluse – og står nu på et mindre repos.

Platformene med den fremragende udsigt er ganske små

Der er udsigten over åløbet, hvor vandet strømmer ud i Vadehavet med øerne Mandø, Fanø og Esbjergs møller, skorstene og olieborerigge – og modsat ses en lang række både langs Kanalstien med Ribe Domkirke i horisonten. Mod nord og syd knejser Ribe-diget med en stærk krone, som indtil videre har stået imod de stærke stormfloder, som fra tid til anden har ramt landsdelen. Med stigende vandstande i verdenshavene, skal Ribe-diget måske være endnu højere?
Men ikke alle er forundt at opleve alt dette.

Kan adgangen for gangbesværede optimeres?

”Jeg tænker her på de gangbesværede, som på ingen måde kan forcere de stejle trappetrin,” fortalte Kjeld Andreasen, formand for Kanalstiens Beboerforening og medlem af Nationalparkens Bestyrelse, da RYK IND snakkede med ham ved slusen. ”Der må kunne gøres noget, så alle får mulighed for at komme op på diget!”

Kjeld Andreasen har forslag til de gangbesværede

Som det fremgår af tydelige spor, så er der nogle, der har fundet en alternativ vej – måske er det her, at der skal skabes en opgang, som tilgodeser de gangbesværede.

Der er allerede en trampesti som alternativ til trapperne. Kan den gøres officiel?

God mulighede for at iagttage åvandet, der fosser ud i Vadehavet

RYK IND erfarer, at der arbejdes med en eller anden løsning – det bliver spændende at følge, for i løbet af et kalenderår kommer der rigtig mange, mange besøgende turister og lokale borgere til Kammerslusen.

Annonce