Project Description

Tekst & Foto: Annette Brøchner Lindgaard
4. december 2021

Lørdag formiddag bød Lars Roed inden for til fernisering i Galleri Vadehavet i Dagmargade 9, på det myldrende strøg mellem Skt. Katarina Kirke og von Støckens Plads. Galleriet har længe været lidt overfyldt, så nu er det udvidet og billederne kommer bedre til deres ret. Lars Roed byder indenfor og folder med smittende entusiasme, billederne og deres historie ud for den nysgerrige rapporter.

Lars Roed er uddannet multimediedesigner og bachelor i medialogi, men arbejdet som projektleder i den grafiske branche førte til at han gik ned med stress.  Stressen og den efterfølgende konstatering af ADHD blev starten på et nyt og bedre liv, hvor Lars kom tilbage på sporet ved at drage ud til Vadehavet for at fotografere. Herved opdagede han nye sider af sig selv og begyndte at arbejde med fotografi som en kunstform, der taler til sanserne – lys, mørke, kontrast og motiv, linjer, tidevand, bevoksning og  frem for alt solen – to timer før og efter solnedgang.

Derfra har det ene taget det andet. Først det lille Galleri i Ribe, der nu er udvidet til det dobbelte, en udstilling i København og snart også en bog, hvor billederne understøttes af tekster skrevet af Lars Roeds kone Sanne Lotus Birkmose, der kender Lars så godt, at hun, ifølge ham selv, kan beskrive billederne med ord, bedre end han selv kan.

I galleriet kan man foruden Lars Roeds billeder se malerier af Lars Bollerslev.

Annonce