Tekst, Foto & Video: Johnny Tauman
7. juli 2024

Hvordan mon man får bilisterne og autocampere til at benytte de to parkeringspladser, som Esbjerg Kommune henviser til under trafikforsøget. Det drejer sig om parkeringspladsen ved Vittenbergskolen, som var gabende tom, da RYK IND RIBE kikkede forbi.

På Tangevej var der kun en udenlandsk varevogn placeret på det store godsområde, mens der var propfyldt på parkeringspladsen over for banegården. Her kæmpede både bilister og autocampere om pladserne.

På den tur gennem byen mødte vi en bil på afveje. Den var nået fra Korsbrødregade ad Grønnegade frem til Bom 2 ved Domkirkepladsen. Her henviste et skilt med telefonnumre til Hotel Dagmar, Weis Stue og Den Gamle Arrest.

Nu var det ikke en hotelgæst – men en forvildet turist, som så måtte bakke tilbage ad Grønnegade UDEN mulighed for at vende forsvarligt før Bredeslippe. Måske tænker du, at en vending ville være mulig ved parkeringspladsen, men her var den private dek afspærret.

Og Domkirkepladsen denne fredag eftermiddag: en parkeret bil, en tysk familie og en enlig fotograf på motiv jagt, inden en kraftig byge kom forbi.

Og så vekslede vejret mellem sol og regnbyger – her nogle optagelser fra Over- og Mellemdammen.