Project Description

Tekst og fotos Hasse Jørgensen, lørdag den 14. maj 2022

Selv om tulipanerne er ”gået af mode” de sidste mange år til tulipanfesten og erstattet af servietter, er er dog rigtige tulipaner med i festen også i år.

Gennem 30 år er et hold af frivillige samledes i gården bag Quedens Gård for at lave ranker med rigtige tulipaner til udsmykning dels af Quedens Gård og dels af hovedgaden, hvor små træer bliver pyntet med tulipaner og anbragt med passende mellemrum i gaden.

Og denne lørdag formiddag var 25 frivillige under ledelse af Bodil Neel Jansen og Bodil Konradi i fuld gang med at binde rankerne.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Små træer pyntes med tulipaner

Og der er ingen tvivl om, at samtlige deltagere hygger sig mens tulipanerne omdannes til ranker. Tulipaner, som de frivillige selv har hentet på markerne ved Fole.

Og på spørgsmålet om, hvorfor de mange frivillige kommer til denne event, lyder svaret, at det er fordi, det er hyggeligt, og at vi gerne vil være med til at pynte Ribe op under Tulipanfesten.

I år er temaet for festen historie, og det betyder, at det er Dronning Dagmar, Riberhus og Dannebrog, der genskabt i tulipaner kommer til at pryde Quedens gård.

Der bindes og hygges

Annonce