Project Description

Tekst : Tina Christensen, foto: privat, søndag den 4. april

Mette Pahuus åbnede sin frisørsalon på Torvet i Ribe i juli 2020, og når der ikke har været coronalukket, er det gået rigtig godt. Så godt, at Mette gerne ville udvide salonen med en frisør mere, så kunder ikke ringede forgæves under ferie osv. Men at ansætte medarbejder i disse usikre tider var ikke en mulighed.

Da hun for præcis 10 år siden startede på frisørskolen, kom hun i klasse med Henriette Plotnikov. De to har været gode veninder lige siden og har en overgang, da de begge boede i Ribe, arbejdet i samme salon. Det har de drømt om at gøre igen, så da snakken faldt på en ekstra frisør i Mettes salon opstod idéen om at udleje en stol til Henriette.

Kort sagt betyder det, at de deles om de faste udgifter men driver hver deres forretning. Og der er mange fordele for kunderne. Salonen er ikke lukket i ferierne, der er markant bedre åbningstider end hos en salon med en enkelt frisør, og de to kan hjælpe hinanden ved sygdom.

Tirsdag den 6. april slår den nye konstellation dørene op, og her er fordelene tydelige. P.g.a. coronarestriktionerne må der kun være én frisør på arbejde af gangen. Derfor kan de efter påske fordoble åbningstiden. Og det er der i dén grad brug for. Mette er fuldt booket indtil midt i maj, mens Henriette har få tider tilbage april. Det bliver nogle lange måneder, indtil puklen er er bragt ned, og her er det tydeligt, hvor meget de glæder sig til at arbejde sammen.

– Vi har det så godt sammen. Faktisk har vi endnu ikke været uenige i de 10 år, vi har kendt hinanden. Og vi er har samme humor. Det er vigtigt i baglokalet, hvis vi har haft en lang og presset dag, siger Henriette smilende.

Det er tydeligt at der ligger et langt venskab bag de to piger, som smilende gør hinandens sætninger færdige under interviewet.

– Vi er en moderne klassisk salon. Ja, det er ikke her, man får blåt eller lyserødt hår, fortsætter Mette, og understreger, at de er meget passionerede omkring de nye trends og hårmode.

Til sidst en repetition af de nyeste restriktioner, som gælder fra tirsdag den 6. april:

Alle der er 15 år og derover, skal fremvise dokumentation for en negativ coronatest, der er max 72 timer, gammel eller et coronapas, der viser de er vaccineret to gange eller har haft sygdommen, så de er immune.

Annonce