Tekst & Foto: Johnny Tauman
22. august 2022
(Første artikel af to)
Flere hundrede fik lejlighed til at smage de 8 kager, som havde dystet om flotte præmier ved FDF Gredstedbros Opstart & 40 års Jubilæumsfest søndag eftermiddag i de skønne rammer på Ulkjærvej. RYK IND RIBE overværede, hvordan Claus Toft Hansen fra Seest Bageri – du-ved-nok ham med Danmarks bedste romkugler – og formand Michael Sørensen på bedste bagedyst maner vurderede smag, udseende og sværhedsgrad.
Der blev drøftet finish til den store guldmedalje – og hvordan såvel bunde som mousser var i harmoni med hinanden. Der var drøftelser om flødeskum og konsistenser – farvevalg og ikke mindst, hvordan snittet tog sig ud.
Fra tid til anden måtte såvel Michael som Claus skylle munden med vand, når et krydderi havde “sat sig”. Hvordan laver man en flot og næsten helt rund roulade? Og hvordan var forholdet mellem chokoladen og de syrlige bær?
Da der blev talt sammen, var der meget tæt – ja, faktisk var der kun et point mellem nummer 3 og nummer to – og det samme mellem nummer to og vinderen.
Bager Claus Toft Hansen fortalte de mange fremmødte, hvordan han som ung havde været FDF´er i Gredstedbro og her havde fået nogle gode værdier med i bagagen. – I dag er jeg 37 år og har 40 ansatte bla. i Seest Bageri, fortalte han og forklarede, hvordan han havde lært at stå på egne ben og troen på, at projekter kan realiseres.
Og så var der jo kagerne, som fik flotte ord med på vejen. Tredje pladsen gik til Ester og Alice, anden pladsen fik Caroline, mens førstepladsen tilfaldt Jonas, Kiri og sønnen Sebastian.
Ester fortalte RYK IND RIBEs medarbejder om sin kage. – Det var kun anden gang, jeg prøvede at lave den – og det havde været en lidt stresset udfordring med tiden som en svær medspiller, lød det fra Ester, der eller har god styr på bunden, cremen og den røde gele med brombær pynt. I skolen har pigerne jo madkundskab, men her når de enkelte bagværker slet ikke dagens flotte bagværk.
(Anden del følger tirsdag)