Tekst Hasse Jørgensen, arkivfoto Johnny Tauman, mandag den 16. september

Der arbejdes i kommunens tekniske forvaltning hen mod at skaffe et blankt vandspejl i Mølledammen i Ribe.

De politiske signaler og signalerne fra mødet i august viser, at det er det, man ønsker, og hvordan og om det kan lade sig gøre, vil det arbejde, der foregår i teknisk forvaltning, klarlægge.

Det fortæller borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) efter mandagens temamøde i byrådet, hvor temaet var Mølledammen i Ribe specifikt og vedligeholdelsen af vandløbene i kommunen generelt. Mødet blev holdt efter det ordinære byrådsmøde.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen fortæller efter mødet, at byrådsmedlemmerne fik en grundig gennemgang af hele sagen og herunder en status over de ting, der arbejdes med. Herefter var der rig lejlighed til at stille spørgsmål, og det benyttede stort set hele byrådet sig af.

– Teknisk direktør Erik Jespersen indledte med at sige, at man i forvaltningen arbejder hen mod at opfylde det ønske, som de politiske signaler retter sig mod, nemlig et blankt vandspejl, siger borgmesteren.

Han oplyser videre, at efter uge 40 vil det vise sig, om det er grødeskæring, der skal til, eller om det er en oprensning af Mølledammen.

– Men det er jo også vigtigt, at vi ikke ødelægger noget biologisk, og om det kan lade sig gøre at lave noget uden ødelæggelser, skal det kommende arbejde også vise, siger borgmesteren.

Han peger samtidig på, at hvis det er en oprensning til adskillige millioner kroner, der skal til, bliver det en budgetsag.

Men det stiller sig vel anderledes, hvis det er grødeskæring til omkring 100.000 kroner årligt?

– Det er noget lettere at finde 100.000 kroner.

Kan du sætte en tidshorisont for, hvornår der kan komme en afgørelse?

– Jeg vil tro, at udvalget for teknik og byggeri får sagen på dagsordenen på det første møde efter uge 40, og bliver det meget dyrt, er det en budgetsag, siger Jesper Frost Rasmussen.

Teknisk forvaltning har tidligere anslået, at en oprensning af Mølledammen for at sænke bunden og dermed gøre det meget sværere for planterne at bryde vandspejlet, vil koste omkring 16 millioner kroner.

Grødeskæring anslås at skulle foretages fire til seks gange årligt og vil koste omkring 100.000 kroner årligt plus en engangsinvestering til et grødefang, der skal hindre grøden i at nå fisketrapperne og stemmeværkerne, så disse bliver stoppet.