Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
9. juli 2020

Asfaltarbejdet hen over den nye stitunnel er færdiglavet, men alligevel bliver der ikke åbnet op for trafikken til Ribe C gennem rundkørslen på Rute 11. – Der er ingen forsinkelse på vejen syd for Obbekærvej / Farupvej, fortæller konsulent Claus Prien Tobiasen til RYK IND RIBE, men der i planlægningen ikke var lagt op til, at den østlige side skulle åbnes i etaper, men i sin helhed.
Claus kan med lokalt kendskab godt forstå ønsket om , at bilister skal kunne komme lettere ind til Ribe C – og kan derfor oplyse: – Vi vil efter ferien se på muligheden for at åbne den sydlige del på en måde, så man kan komme til Ribe C fra rundkørslen samt benytte de 2 shunts.
– Vi skal dog først sikre, at trafikken kan afvikles forsvarligt gennem lysreguleringen Farupvej/Obbekærvej, lyder det fra Claus Prien Tobiasen.

Positiv trafikkultur

Plantagekrydset er den gordiske knude – og kun en fantastisk trafikkultur får trafikken til at passere, som da en kæmpe stor landbrugsmaskine skulle mod Obbekær efter en tur rundt med Ringvejen. I krydset var der ikke plads i højre vejbane, og derfor måtte såvel bagfra kommende trafik som modkørende bilister give plads. Og som billedet også viser, var “halen” med biler og lastvogne blevet rigtig lang.

 

Positiv trafikkultur løser opgave i Plantagekrydset

Annonce