Tekst & Foto: Johnny Tauman
8. december 2022

– Jernbanen til Niebøll skal kunne klare en hastighed på 120 km i timen inden for 2 år. Målet på 160 km i timen ligger lidt længere ud i fremtiden, fortæller en medarbejder, som RYK IND RIBE har talt med.
Hvis du kører med Arrivatog i dag, vil du sikkert have opdaget, at der er kommet mange internationale “togskilte” langs jernbanen. Det er en del af opgraderingen på strækningen.

Ved hver jernbaneoverkørsel er der opsat nye teknikhuse, som er fuldt præ-udstyret med alverdens elektronik – og som en sikring af strækningen, skal ALLE ubevogtede overkørsler have bomanlæg.

Ubevogtede overgange skal alle udstyres med bomanlæg – som her på Jedsted Bjerge Vej

Hvornår det sker helt præcis, har vi ikke kunne få oplyst, men nok engang i 2023.


I Tyskland er man langt med udbygning en infrastrukturen til højhastighedstog – og de har så mænd også færdiggjort strækningen mellem Niebøll og Tønder.
Udbygningen af Tønderbanen med nye signaler og internationale skilte vil betyde en hurtig transportmulighed fra godsterminalen på Esbjerg til Hamborg.
Det err STrail, som er underentreprenør for Strukton, der har arbejdet med kabelføringen. Sidstnævnte har entreprisen for Banedanmark.


Når hastigheden engang sættes op, så vil der naturligvis være reduceret fart for gennemkørende tog på de lokale stationer på strækningen – ligesom på Gørding station, Holsted station m.fl. for intercitytog.