Tekst, Foto & Video: Johnny Tauman
9. juni 2024

(Første artikel af to)

Det skulle have været en stor festdag med folkedans og spillemandsmusik i gågaden i Ribe, men lørdag var desværre en bygedag – og da der endelig var et ophold i regnen sidst på formiddagen besøgte nogle af spillemændene rundgangen ved Sct. Catharinæ Kirke, hvor de fandt instrumenterne frem. Men som kom endnu en byge forbi!

Ændring i programmet

Inga Jensen fra Ribe Danse og Spillemandslaug fortalte til RYK IND RIBE, at danserne ville gennemføre en workshop i lokalerne på Rosen Allé 3, mens de mange musikere ville deltage i en seance med den dygtige og allestedsværende humørbombe og violinist Tove de Fries fra Sønderho i lokalerne på Ribelund.

Hyggelige timer med Marianne Timmermann

RYK IND RIBE besøgte begge workshops – og bringer i dag et indblik i forløbet med folkedanserne og de to musikere Bendix Rødgaard (harmonika) og Arne Møller (violin).

Folkedanserne blev inspireret af den lokale instruktør – Marianne Timmermann – fra Bramming.


Og de dansede – og dansede og fik øvet nye trin. Først i langsomt tempo, men efterhånden som trinnene og dansen sad fast, blev tempoet øget betragteligt.

Folkedanserne forsætter gerne langt op i årene, men ved også hvornår der er behov for en ekstra pause! For at danse i en time eller mere får sveden frem!

I dagens workshop deltog 10 folkedansere – lidt færre end ventet, men de havde en hyggelig eftermiddag.

Hanne Sørensen var begejstret

RYK IND RIBE fik en snak med Hanne Sørensen, der i dag er bosiddende på Thurø og deltager i Svendborg Spillemandslaug. – Jeg har været med siden Thorkild Demuth holdt sine arrangementer i Seem, lyder det med et smil, inden hun fortsætter: – I dag sidder jeg og nyder, hvordan Tove de Fries kan få alle musikere til at spille sammen.

Hanne er ved at genfinde færdighederne ved violinspil – og nyder alle spilsamspilsaftner, hvad enten de foregår i Ribe eller i Svendborg.

Mange musikere samlet

NB! Reportagen med Tove de Fries og de 43 musikere er flyttet til tirsdag!