Tekst Hasse Jørgensen, foto privat, mandag den 20. november 2023

Fire unge piger fra Ribe har duperet alt og alle i skydning. På trods af, at de aldrig før har skudt, har de nu kvalificeret sig til de danske mesterskaber i skoleskydning. Et mesterskab, der afvikles på lørdag i Vingstedcenteret.

De fire piger er Ida Noer Abel, Sofie Sleiman, Jessica Johansen og Majse Pedersen.

Det pudsige er, at alle piger kommer fra samme klasse, nemlig 5. a på Ansgarskolen.

I Ribe er det Ribe Skytteforeningen, der står bag arrangementet, og samtlige 5. klasser i Ribe-området blev inviteret til de indledende runder i skoleskydningen. Det betød, at 180 elever deltog, og blandt dem blev Ida, Sofie, Jessica og Majse de bedste. Det betød, at de skulle med til landsdelsmesterskaberne i Ølgod, og her blev Ribe-pigerne nummer tre kun to point fra en delt andenplads. Der kan maksimalt nås 600 point, og vinderholdet fik 580 point. Nummer to fik 576 point og Ribe-pigerne 574. Så det gav kvalifikation til DM i Vingstedcenteret.

Det pudsige er også, at ingen af de fire piger fra Ribe havde løsnet et skud, før de kom til skolemesterskaberne, mens mange af de andre hold er medlemmer af en skytteforening. Men nu skal Ribe-pigerne træne tre gange i denne uge før DM. Om det så bliver til kommende skytter, må tiden vise.