Project Description

Tekst: Renè Jørgensen   Fotos: private
5. august 2022

Find fotos og plakater fra Ribe

Ribe Byhistorisk Arkiv har benyttet sommeren til at få færdigregistreret og tilgængeliggjort arkivets plakatsamling. Plakaterne, som fortæller om store og små begivenheder i Ribe, kan nu ses på billedportalen https://billedarkiv.esbjerg.dk/fotoweb/ – søg f.eks. på ordet plakat under Ribe Byhistoriske Arkiv. Her kan man også gå på opdagelse i arkivets øvrige digitaliserede billeder.
På hjemmesiden https://arkiv.dk/ findes arkivets digitale registreringer, som bl.a. også omfatter arkivalier, skriver arkivleder Mette Guldberg i sit nyhedsbrev.

Har man brug for et arkivfoto til fx en artikel, kan man vælge at bruge billedet med teksten ESBJERG KOMMUNE henover. Det kan bruges, men mod betaling kan teksten fjernes, og derved bliver billedet lidt mere spændende at se på.

Det er politisk bestemt, at der skal betales for billeder, der er doneret til arkivet. Det kan være lidt svært at forstå, men det er sådan ordningen er.
Bor derimod i Hviding området og søger billeder derfra, er man mere heldig, for her er et arkivbillede fra Hviding Sognearkiv gratis.

Privatfoto der er doneret. Billedet bliver noget bedre, når der ikke står Esbjerg Kommune flere steder i billedet. Forøvrigt er der ikke
mange kommuner der opkræver betaling.

Annonce