Tekst & Foto Johnny Tauman
10. marts 2020

Der er travlhed i køkkenet, når fire konfirmationer samme dag skal have serveret fire forskellige menuer, men de mange, som er på vagt denne dag, kender alle sine opgaver. Det hele går op i en højere enhed lige fra borddækningen til køkkenet er på plads sidst på søndagen.

Medarbejderne er trygge, når de er på arbejde – Connis ledelsesstil er transparent og giver plads til medbestemmelse

Leder for 23 ansatte

Ledelsesstilen er transparent – dvs. et lederskab, der bygger på gennemskuelighed, medbestemmelse og samarbejde for at opnå de bedste resultater.  Sådan arbejder køkkenchef Conni Frederiksen med sine 4 voksne og 23 unge – heraf 10 helt unge mennesker i Ribe Fritidscenter.

Conni har altid gang i mange ting – selv græsplænen får pleje

Travlhed i hverdagen

Da RYK IND RIBE besøgte Conni var der travlhed med borddækning i Multisalen, samtidig med at der blev lavet både suppe og bagt pølsehorn. Mens vi snakker om Connis snart 20 år i Ribe Fritidscenter, lyder en klokke. Der er kunder i kiosken. Der går ikke mange sekunder før et ung pige kommer forbi for at møde kunden.

Store fester muligt fra 2011

De første år lå det ikke i kortene, at Conni skulle være chef. Hun er uddannet og startede i 2000 med at gøre rent i centret. I 2006 afløste hun Asta i køkkenet – og siden har hun stået for alle opgaver her: lige fra møder, fødselsdage, mindekaffeborde til servering ved større arrangementer og fester med mange, mange gæster. – Bestyrelsen lukkede i 2011 op for de større arrangementer, fortæller Conni, som med sit engagement og ordentlighed må se antallet af ugentlige arbejdstimer gang på gang passere de 37 ( og meget mere :-)).

Der er også en del arbejde ved pc´en. som skal udføres

Passer og plejer græsplænen

Husker du at holde fri og ferie? – Ja, både-og, siger en smilende køkkenchef, som elsker at arbejde i sin have: – Det er især græsplænen, jeg har et godt øje til. Den skal bare være perfekt! Og så har vi investeret i sommerhus på Fanø, som vi besøger i de perioder, hvor det ikke er udlejet.

Antallet af konfirmationer nedjusteres

Både Ribe Husmoderforening, ÆldreSagen og Pensionistforeningen har på samme tid haft arrangementer i Ribe Fritidscenter, men i dag er det kun husmoderforeningen, der er tilbage. ”Deres arrangementer har over 150 deltagere pr. gang, så dem er vi glade for at have som kunder, fortæller køkkenchefen, der lige vender konfirmationerne: – Der er 5 menuer, der kan vælges imellem. Jeg har i år sagt ja til 4 på samme dag, men det er ganske enkelt for hårdt – så i fremtiden bliver det maks. 3 pr. dag. Det fede ved at holde konfirmationer i Ribe Firtidscenter er, at børnene kan lege i den ene hal.

Bruger cyklen som træning

De store vandmasser omkring og i Ribe Fritidscenters kælder har ikke påvirket driften af køkkenet. – Vi har prøvet det før, så derfor var alle tallerkener, duge og servietter stablet og løftet over gulvniveau, konstaterer Conni, som man dagligt kan se cykle fra bopælen på Mosevej til Ribe Fritidscenter: Da jeg ikke kommer i motionscentret, så må jeg jo holde mig i form på anden vis.

Køkkenholdet består af (fra venstre): Solveig Refsager, Hanna Koch, Conni Frederiksen og Anette Frederiksen

Uddannet som farvehandler

Som skrevet lå det ikke til, at Conni skulle arbejde i et køkken. Godt nok hjalp hun til med forefaldende arbejde under et arbejdsforløb på 6-7 år på Dagmargården. Næh, hun blev såmen uddannet i Sørens Farver og Tapet i Bramming.

Atter en succes i hus

Mens teksten skrives, arbejdes der på at gøre klar til koncerten med Sanne Salomonsen. – Den bliver gennemført i træningshallen, som opdeles i to afdelinger, siger Conni i en afsluttende kommentar, hvor hun også kan konstatere, at det bliver en intim forestilling med godt 200 deltagere.