Tekst & Foto Johnny Tauman
24. marts 2019

”Far, får får får? Nej, får får ikke får, for får får lam”.
Vi kender alle tungekrøllere og volapykremser, som vi lærte af vore forældre, som ikke sad og kikkede i de digitale medier og lod os sidde med en IPad. Det var dengang, hvor TV blot viste DR 1 og krimien Derrick på den tyske kanal.

Besøg får og øv remser

Men har du lyst til at vise dine børn får – får, som kan lide at hygge sig med at æde hø fra halmballer, så tag grusvejen mellem Bjerrumvej og Ø. Vedsted (Yder Bjerrumvej) – men husk, at det kræver en bilvask efter oplevelsen. På turen får I måske mulighed for at se lam, som er læmmet i år.
På turen kan I nyde naturen og lege med remser – som du måske kender eller først skal lagre i din ”digitaliserede” hjerne:
”Bispens gipsgebis og bispindens gisp”.
”Hva’ ha’? Ha’ bu’ Hva’ hu? Hu’ å bu’. Hva’ bu? Bla-bu- Hva’ bla-bu? Ubla-bu!”
(Fynsk remse der betyder: Hvad er han? Han er bud? Hvad er hun? Hun er også bud. Hvad for et bud? Bladbud. Hvad for et bladbud? Ugebladbud).

Godnathistorien

Når I er hjemme, og du vil læse en historie, så kan du jo prøve at slå krøller på din tunge med følgende:
Der var en gang en konge, der havde tre sønner. Den ene hed Skrat, den anden Skratskratterat, og den tredje Skratskratteratskratskrirumskrat. En anden konge havde tre døtre. Den ene hed Sip, den anden Sipsippenip, og den tredje Sipsippenipsipsirumsip. Da de blev voksne, giftede prinserne og prinsesserne sig med hinanden: Sip fik Skrat, Sipsippenip fik Skratskratterat, og Sipsippenip-sipsirumsip fik Skratskratteratskratskrirumskrat. Og de levede lykkeligt til deres dages ende.

Find flere remser

Har du lyst til at leje mere med remser dine børn, børnebørn eller oldebørn – så prøv at søge på Lotte Salling (børne- og fagbogsforfatter. Hun er uddannet bevægelsespædagog og arbejder i dag med børn og sprogindlæring), der har mange gratis downloads – prøv fx linket: http://lottesalling.dk/download/volapykremser.html