Tekst, Collager & Foto: Johnny Tauman
28. oktober 2018
Rykindribe-RETROEN: Hotel Dagmar fra 1962-68 (afsnit 3)
Med en vis stolthed i blikket fremviste tidligere chefkok Finn Silber menukortet fra Hotel Dagmar. Og man må nok konstatere, at det var ret visionært med lokale historiske navne på de forskellige retter.
Der var muligt at få serveret ”Eventyr i Storkereden”, som bestod af en Mørbradbøf i sprøjtet kartoffelmos tilsat fuglelever og andre ingredienser for at skabe den fuldendte illusion.
Ønskede man en udbanket oksefilet, skulle der bestilles ”Hans Tausens Lækkerbisken”, mens ”Dronning Dagmars yndlingsspise” bestod af Kalvefilet med skinke og bearnaises sauce. Og så kunne man i øvrigt få hjemmelavede pommes-frites.
RYK IND RIBE faldt ved gennemgang af de mange retter over følgende to: ”Stegt ål på husets måde” (ristet persille, tomat og stuvede kartofler) og ”Kogt ål med ris og carry”. Prisen for en af retterne var såmen blot 13,50 kr.
Parkering foran hotellet
Søndagsgæsterne kørte gerne langt for at nyde et middagsmåltid på Hotel Dagmar, hvor man dengang kunne parkere lige uden for døren. Servicen var i top med portier Goral Krogh altid nobelt klædt, en ordspils legende Tage Pedersen (se blot foto med menuen)) og en kreativ gastronomisk kunstner i køkkenet: Finn Silber.
STORT TAK til SILBER
RYK IND RIBE siger tak til Finn Silber for et detaljeret tilbageblik på hotellivet i 60´erne i Ribe.